Споразумението за еврочелнство трябва да гарантира европейския път на Северна

...
Споразумението за еврочелнство трябва да гарантира европейския път на Северна
Коментари Харесай

Северна Македония очаква признание от България

Споразумението за еврочелнство би трябвало да подсигурява европейския път на Северна Македония. Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев, заяви МКД.

Премиерът съобщи, че правото за самоопределение е главен европейски блян, зад който страната стои. Повтори, че въпросът за македонската еднаквост и македонския език в никакъв случай не е бил предмет на договаряния.

Той отговори на въпроси от опозицията в Народното събрание. Заев чака България да работи по този начин, че договарянията да са сполучливи.

Според него диалозите не са неточност. Той чака българската страна да направи ясно самопризнание за македонската нация и македонския език.

Премиерът счита, че това би трябвало да стане без запаси. Според него концепцията за обща история сред двете страни е фактор за създаване на другарство и европейско бъдеще.

Заев има вяра, че историческата комисия е формирана от най-хубавите специалисти, които могат да договорят съглашение. Премиерът чака българското държавно управление да постъпи другарски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР