Споразумението за добросъседство с България, но и споразумението от Преспа,

...
Споразумението за добросъседство с България, но и споразумението от Преспа,
Коментари Харесай

ДОКУМЕНТ: Ето какво съдържа френското предложение за падането на ветото срещу РСМ

Споразумението за добросъседство с България, само че и съглашението от Преспа, подписано с Гърция, да стане част от преговорната рамка за участие на Македония в Европейския съюз, са единствено част от позициите във френското предложение за покачване на българското несъгласие за страната. Това написа македонската медия, като ползва документ от предлагането.

С това предложение Франция възнамерява да стане поръчител за осъществяването на изискванията, а предлагането да бъде утвърдено и от други страни членки на Европейския съюз.

Но какво е наличието на това предложение, чието наличие македонското държавно управление знаеше и не съумя да контракти унизителни условия за Македония.

Това е част от наличието на френското предложение.

Съответно двустранното Преспанско съглашение, както и Споразумението с България, става неразделна част от рамката за договаряния с Европейски Съюз. Условията обаче включват и протоколите от взаимната историческа комисия, които ще би трябвало да бъдат превърнати в осезаеми резултати.

Според българските претенции и упования за резултатите от комисията, приемането на т.нар обща история, по-нататъшно приемане, че е била част от българската история до 1944 година, като в същото време се сменят учебниците и паметниците в цялата страна.

Освен това по предложение на Северна Македония се отваря още един малцинствен въпрос, за който ще е належащо отварянето на Конституцията, което ще бъде ново изискване, от което ще зависи по кое време ще се организира първата междуправителствена конференция.

Рамката за договаряния ще включва също по този начин отделения досега развой на стабилизиране и асоцииране, ще стане неразделна част от рамката за договаряния с Европейски Съюз и ще вкара нови условия и условия, свързани с Рамковата декларация на България от 2019 година

Infomax.mk ползва и документ, за който се твърди, че е предлагането на Франция за унищожаване на ветото на РСМ:







Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР