Споразумението за бюджета бележи историческо дъно на отделяните средства за

...
Споразумението за бюджета бележи историческо дъно на отделяните средства за
Коментари Харесай

Зоват ЕП да наложи вето на историческата сделка на евролидерите

Споразумението за бюджета бележи " историческо дъно " на отделяните средства за проучвания и нововъведения .

Това сигнализира Курт Декетелеер, ръководител и общоприет секретар на LERU (Лигата на европейските научноизследователски университети), представен от " Политико ".

" Единственият исторически детайл, който LERU вижда, е, че препоръчаните средства за проучвания, нововъведения и здраве са орязани по невиждан метод ", акцентира представителят.
 Какво договориха евролидерите и за какво бе толкоз мъчно?
Какво договориха евролидерите и за какво бе толкоз мъчно?

Кои са печелившите и изгубилите

Според Декетелеер Европейският парламент би трябвало да отхвърли съглашението, с което евродепутатите ще " потвърдят какъв брой костват ".

По думите му резултатът е в " цялостно несъгласие " с целите на ротационното европредседателство на Германия и на Европейската комисия. Той попита дали ръководителят на Европейската комисия Фон дер Лайен осъзнава, че няма по какъв начин да се прокара дневният й ред за климата и цифровизацията с тези големи съкращения на парите за проучвания и нововъведения.

Междувременно евродепутатът от " Обнови Европа " Ги Верхофстат съобщи, че са нужни пет огромни промени в договорката на евролидерите, с цел да бъде утвърдена от Европейския парламент : лични запаси, което би трябвало да стартира веднага; действителен механизъм за върховенството на закона; вложения за понижаване на съкращенията в европейски програми; преустановяване на отстъпките и действително ръководство от страна на Екологичен потенциал.

Фон дер Лайен изрази страдание, че евролидерите орязаха част от бюджета.

Лидерите на 27-те страни членки реализираха историческо съглашение от 750 милиарда евро за възобновяване от пандемията, лишила живота на 135 00 души в Общността.

Фондът за възобновяване, който е формиран от 390 милиарда евро безплатна помощ и 360 милиарда евро заеми , ще бъде прикован към Многогодишната финансова рамка (2021-2027) от 1,074 трилиона евро. Евролидерите договориха финансов пакет от общо 1,82 трилиона евро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР