„Споразумението с Турция трябва да работи и то е в

...
„Споразумението с Турция трябва да работи и то е в
Коментари Харесай

Борисов при срещата си с Орбан: Малко сме премиерите, които като се видим се усмихваме и се радваме

„ Споразумението с Турция би трябвало да работи и то е в интерес на всички европейски страни, освен на “ България. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в изказване след срещата си с унгарския министър- ръководител Виктор Орбан.

„ Благодаря на Виктор Орбан за поддръжката, тъй като исторически ние знаем какви съседи имаме, какво би могло да се случи при недалновидна политика. Затова съглашението с Турция би трябвало да работи и то е в интерес на всички европейски страни, освен на България “, разяснява министър председателят.

По отношение на Шенгенската граница, министър председателят разясни, че България от дълго време е изпълнила освен критериите, само че е най-надеждната граница в Европейски Съюз. Борисов подсети какво е предлагането на България.

„ Малко сме министър председателите, които като се забележим се усмихваме и се радваме “, съобщи Борисов.

По думите му това, което се случва по изборите в Европа има единствено едно пояснение и това е мигрантската рецесия. „ В доста страни просто се тресе политическата класа по какъв начин да се реши този проблем. Не забравяйте, че следващата година са евроизборите и тези месеци ще бъдат употребявани от всички в доста разнообразни направления “, съобщи Борисов. Той разясни, че България предлага 100% надеждна граница на Европейски Съюз.

„ Каним българските вложители да вземат участие в триумфа на Унгария “, съобщи пък унгарският министър председател Виктор Орбан.

„ Благодарен съм, че вашият министър председател ме одобри. Поздравявам го. Виждам, че Българското председателство върви добре. Тук идва половин Европа при вас. България в европейската политика през днешния ден. Унгария и България имат сърдечни другарски връзки. В двустранните ни връзки няма никакви спорове. Имаме схващане за общо историческа орис. По време на историята сме издържали на огромни тествания взаимно и в далечното минало и по време на Втората международна война “, сподели Орбан.

По думите му политиката е светът на ползите, само че тук, в Централна Европа и на Балканите, този въпрос наподобява малко по-различно. „ Тук сърцето, другарството и историята тежат доста. Изразих на вашия министър председател, другарството и признанието на унгарския народ към него и вас “, сподели той.

Орбан разясни, че желае унгарците да вземат участие в построяването и развиването на България. „ Каним българските вложители да вземат участие в триумфа на Унгария “, добави Орбан.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: Фокус
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР