Споразумението по Брекзит не е отворено за предоговаряне. Това е

...
Споразумението по Брекзит не е отворено за предоговаряне. Това е
Коментари Харесай

ЕС отказва да предоговаря сделката за Брекзит

Споразумението по Брекзит не е отворено за предоговаряне. Това е безапелационната позиция на Европейския съвет по чл.50, която европейските водачи потвърдиха на съвещание през миналата нощ.

Съветът препотвърждава своите изводи от 25 ноември за поддръжка на документа и политическата декларация и ще действа за неговата ратификация.

В последната, пета точка от заключенията на Съвета се споделя, че той приканва да се форсира подготовката на всички равнища по работата за отдръпването на Англия, като се имат поради всички вероятни разновидности, явно и Брекзит без договорка.

„ Когато става дума за бъдещите връзки, нашите английски другари би трябвало да кажат какво желаят, вместо да ни споделят какво желаеме ние. А ние бихме желали в границите на няколко седмици те да ни уведомят какво чакат “, сподели ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след срещата

„ Госпожа Мей организира доблестна и смела борба, само че резултатите ги няма. А ние желаеме мирни връзки за годините пред нас. Но най-много бихме желали Обединеното кралство даже и да не си помисля, че може да се предоговаря каквото и да било “, добави Юнкер.

Съветът заключава още, че защитната мрежа е въведена като застраховка против твърда граница сред Ирландия и Северна Ирландия, тъй че да обезпечи целостта на единния пазар, както и че това решение е краткотрайно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР