Споразумението на управляващата коалиция е между ГЕРБ и Обединени патриоти.

...
Споразумението на управляващата коалиция е между ГЕРБ и Обединени патриоти.
Коментари Харесай

Валери Симеонов обяви, че Атака“ е извън управляващата коалиция


Споразумението на ръководещата коалиция е сред ГЕРБ и " Обединени патриоти ". В момента в патриотичното обединяване влизат единствено Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ, " Атака “ е изключена. Това сподели водачът на НФСБ Валери Симеонов и по този метод разгласи, че съгласно него партията на Волен Сидеров не е част от ръководещата коалиция. Мандатоносителите от ГЕРБ резервираха безмълвие по тематиката, както вършат с дребни изключения от лятото насам.

Повод за изявлението беше отсъствието на представители на " Атака “ на конференция, на която ръководещата коалиция разгласи, че първият ден от болничните няма да се заплаща от началото на идната година, а минималната пенсия ще стане 250 лв. в средата на 2020 година. Пред медиите се изправиха единствено представители на ГЕРБ, НФСБ и Вътрешна македонска революционна организация.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова не отговори на въпрос дали " Атака “ към момента са част от ръководството. Вместо нея думата взе вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов, който заобиколи въпроса: " Очаквам да ни похвалите или разкритикувате за предложенията, а не да влизаме в сходни диспути “.

С това изявление конференцията завърши, а незабавно след нея Симеонов разгласи, че може да отговори на въпроса за " Атака “ по-компетентно от Дариткова и добави: " Коалиция ГЕРБ-ОП е непокътната, и тя не е изменена. Самата коалиция " Обединени патриоти “ е изменена "

На припомняне, че все пак " Атака “ е част от ръководещата коалиция, той отговори: " Е, по какъв начин ще са член, не са член. Те са изключени. Споразумението е подписано сред ГЕРБ и " Обединени патриоти “, която в този момент е от две партии. Не е подписано с обособените партии. Две политически сили - ГЕРБ и Оперативна програма - са сключили съглашение за коалиция и надлежно ръководят страната. Това е. "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР