Споразумението на САЩ с Полша за изпращане на 1000 допълнителни

...
Споразумението на САЩ с Полша за изпращане на 1000 допълнителни
Коментари Харесай

САЩ отговарят на Русия: Разполагането на US войски в Полша е изцяло отбранително

Споразумението на Съединени американски щати с Полша за изпращане на 1000 спомагателни бойци в страната е отбранителна мярка , нужна за нейната сигурност. Това разгласи посланикът на Съединени американски щати във Варшава, отговаряйки на обвиняванията на Русия, че този ход е нападателен, оповестява " Ройтерс ".

Обещанието на американския президент Доналд Тръмп през предходната седмица да изпрати войските в Полша беше стъпка, поискана от полския му сътрудник Анджей Дуда поради съветска експанзия против Полша в предишното, както и за подсилване на връзките на страната му със Запада.
 Москва не утвърждава дронове на Съединени американски щати в Полша, усилват военното напрежение
Москва не утвърждава дронове на Съединени американски щати в Полша, усилват военното напрежение

Столтенберг приветства " мощната ангажираност " на Съединени американски щати към европейската сигурност

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков беше представен от съветските медии през предходната седмица да споделя, че ходът на Вашингтон евентуално отразявал " нападателни " планове .

От своя страна съветският народен представител Владимир Шаманов, който е някогашен пълководец на съветските специфични сили, сподели, че е угрижен, че американските безпилотни самолети могат да носят нуклеарни оръжия в избран миг.

В отговор американският дипломат в Полша Джорджет Мосбахър съобщи, че " това, за което приказваме, е единствено отбранително, даващо опция на страната да пази границите си ".
 Съединени американски щати може да разположат още 2000 военни в Полша
Съединени американски щати може да разположат още 2000 военни в Полша

Тръмп и Дуда на взаимна конференция в Белия дом...

" И историята потвърждава, изключително тук в Полша, че страната би трябвало да бъде доста деликатна във връзка с своите съседи и да може да се пази ", сподели тя пред " Ройтерс " по време на посещаване във военна база в Западна Полша, където са ситуирани американски изтребители F-16.

Русия беше заповедник на Полша в продължение на съвсем половин век до рухването на комунизма в Източна Европа през 1989 година, напомня организацията.

Ала полските паники от Русия още веднъж се усилиха през 2014 година, когато Москва анексира Крим от Украйна и поддържа сепаратистите в Източна Украйна.

В отговор на увеличената геополитическа настъпателност на Русия, Съединени американски щати изпратиха войски в Полша като част от съглашението от 2016 година в границите на НАТО. Около 4 500 американски военнослужещи са ситуирани на ротационен принцип.

"... Говорим за източния фланг на НАТО и нашите отговорности като значими военни съдружници - Полша и Съединени американски щати . Искаме да предприемем нужните дейности във връзка с защитата ", показала Мосбахър.

На среща сред Дуда и Тръмп през предходната седмица във Вашингтон, Варшава също по този начин подписа меморандум за съдействие с американците по отношение на построяването на първата нуклеарна централа в Полша, която се чака да коства над 26 милиарда $.

Мосбахър сподели, че тя " няма да бъде сюрпризирана ", в случай че Съединени американски щати обезпечат известно финансиране за строителството на централата , която се чака да стартира да действа през 2033 година с потенциал от 1.0-1,5 гигавата.
 НАТО влага 250 млн. $ в разширение на военната база в Полша
НАТО влага 250 млн. $ в разширение на военната база в Полша

Ще може да се разполага съоръжение на НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР