Споразумението на Европейския съюз за постепенно премахване на субсидиите за

...
Споразумението на Европейския съюз за постепенно премахване на субсидиите за
Коментари Харесай

ЕС удря Парижкото споразумение, не спира субсидиите за въглища навреме

Споразумението на Европейския съюз за последователно унищожаване на дотациите за въглища е " изцяло непоследователно " с уговорките на Общността по Парижкото съглашение за климата, настояват анализатори.

Маратонските договаряния завършиха тази заран с референтен стандарт за излъчванията на въглероден диоксид (CO2) от 550 грама на киловатчас за всички европейски електроцентрали до 2025 година Но подвластната от въглищата Полша си обезпечи малка врата , позволяваща на страните още една година да договарят нови " механизми за потенциал ", които ще бъдат освободени от крайния период.

 В Берлин и Кьолн стачкуваха против силата от въглища
В Берлин и Кьолн стачкуваха против силата от въглища

Организаторите оповестяват за 36 000 души, полицията регистрира 15 000

Това би могло да разреши дотации за поддържане на нерентабилни въглищни централи до 2035 година, пет години след плануваното им прекъсване за реализиране на задачите от Парижкото съглашение.

Бил Хеър, който е шеф на мозъчния концерн Climate Analytics и някогашен водещ създател на Междуправителствената експертна група за климатичните промени, съобщи пред английския в. " Гардиън ": " Продължаващата поддръжка за въглищата, както преди малко беше контрактувана от Европейски Съюз, е изцяло непоследователна с постигането на задачите от Парижкото съглашение и изключително с ограничението на стоплянето до 1,5 градуса по Целзий (над нивата преди индустриализацията) ".

 Почти половината от централите на въглища по света работят на загуба
Почти половината от централите на въглища по света работят на загуба

Това поражда подозрения за жизнеспособността на това изкопаемо гориво

" Изглежда това е фактическо отменяне на констатацията на Междуправителствената експертна група за климатичните промени, че въглищата би трябвало бързо да излязат от енергийния бранш. В Европейски Съюз това значи до 2030 година ", добавя Бил Хеър.

Международната природозащитна организация " Грийнпийс " акцентира, че прекъсването на осъществяването на договореностите за дотациите за въглища е посочило, че доста държавни управления в Европейски Съюз към момента не са съществени във връзка с дейностите в региона на климата .

 Полша залага на въглищата в обозримо бъдеще
Полша залага на въглищата в обозримо бъдеще

Въпреки че потреблението им е все по-скъпо и замърсяващо

След като съглашението беше подписано, еврокомисарят по въпросите на климата Мигел Ариас Канете написа в " Туитър ": " По-гъвкав пазар ще улесни интеграцията на повече възобновими енергийни източници. Ние също по този начин ограничаваме механизмите за потенциал и поддържаме 555 гр на киловатчас, с цел да изоставим въглищата. Европейския съюз с чиста сила е приключен. "

Главният договарящ на Европейския парламент в договарянията, евродепутатът Кришянис Каринс, съобщи, че съглашението " ще помогне за прехода към по-чисто произвеждане на електрическа енергия и ще отвори повече конкуренция в електрическата енергия в Европейски Съюз - добре за климата и добре за джоба ".

Европа е поела ангажимент да ограничи световното стопляне " много под 2 градуса " и даде обещание да понижи излъчванията си на въглероден диоксид с най-малко 40% до 2030 година Миналия месец самият Канете започва енергийна тактика на Европейски Съюз за реализиране на " индиферентност към климата " до 2050 година, с цел да се реализира задачата на Организация на обединените нации за 1,5 градуса.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР