Споразумението на ЕС с Великобритания, за отношенията след Брекзит, би

...
Споразумението на ЕС с Великобритания, за отношенията след Брекзит, би
Коментари Харесай

Договорът за Брекзит може да се ползва като шаблон за Украйна и Турция

Споразумението на Европейски Съюз с Англия, за връзките след Брекзит, би могло да послужи като модел за връзките с други страни, които желаят да са допустимо най-близо до блока, само че към момента не са подготвени да се причислят, като Украйна и Турция , съобщи немският външен министър Зигмар Габриел, представен от " Ройтерс ".

В изявление за вестник " Функе ", Габриел разяснява, че такава договорка може да предложи решение на пъзела по какъв начин блокът от 27-те може да ръководи връзките си с други два огромни не-членки.

" Не мога да си показва, че Турция или Украйна ще станат членки на Европейски Съюз през идващите няколко години " , изяснява той. Турция е претендент за участие в Европейски Съюз от десетилетия и има митническо съглашение с Европейски Съюз.

Една от опциите би била да се предложи на Анкара " нова, по-близка форма на митническия съюз " , разяснява Габриел, само че добавя, че подобен план ще би трябвало да чака промени в политическата среда на Турция.

Споразумение сред Европейски Съюз и Украйна за " задълбочена и всеобхватна зона за свободна търговия " публично влезе в действие през септември , като задачата му е да даде опция за свободна търговия на артикули, услуги и капитали, както и безвизов режим на пътешестване за хора за къс престой.

Желанието на Украйна за по-тесни връзки с Европейски Съюз е една от движещите сили на националния протест, който смъкна проруският президент през 2014 година, което и предизвика Москва да анексира Крим полуостров Украйна.

Социалдемократическата партия на Гейбриъл се готви за диалози с консерваторите на канцлера Ангела Меркел за взаимно ръководство за още четири години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР