Споразумението между Република Македония и Република България е доказателство, че

...
Споразумението между Република Македония и Република България е доказателство, че
Коментари Харесай

Заев изтъкна договора с България на срещата с Гутереш


Споразумението сред Република Македония и Република България е доказателство, че откритите въпроси могат да се разрешат там, където има политическа воля.

Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев на днешната си среща с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутереш.

Зоран Заев посочи още, че държавното управление му следва интеграционна политика, построява в страната общество за всички жители, на многоетническото доближаване, развива и положителни връзки със съседите, гради другарства в интернационален проект и „ се надяваме, че с това даваме позитивен образец за целия район “.

Заев акцентира още, че интеграцията на Македония в Европейски Съюз и НАТО е бъдещето на страната, на сегашното и на бъдещите генерации.

„ Македония е един от най-положителните образци за междукултурно, междурелигиозно и междуетническо общуване. Оценяваме ролята на вашата страна в района като фактор, който оказва помощ за разбирателството и разговора сред страните. Македония има огромна поддръжка от Организация на обединените нации “, съобщи на своя ред Антониу Гутереш.

На срещата от македонска страна участваха външният министър Никола Димитров и министър Едмон Адеми, отговарящ за македонската диаспора. Освен от Гутереш, Организация на обединените нации бе показана и от Матю Нимиц, неин представител и медиатор за уреждането на разногласието сред Македония и Гърция за името на югозападната ни съседка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР