Споразумението между ОПЕК и други водещи производители за съкращаване на

...
Споразумението между ОПЕК и други водещи производители за съкращаване на
Коментари Харесай

В Русия се притесниха: Ограничаването на добива на нефт може да навреди на икономиката на страната

Споразумението сред ОПЕК и други водещи производители за редуциране на петролното произвеждане, целящо да поддържа цените на черното злато, може да навреди на стопанската система на Русия през 2018-а година, се споделя в изказване на Централната банка на страната, представено от БНР.

Организацията на страните експортьорки на нефт, взаимно с други огромни експортьори, в това число Русия, се съгласиха за втора поредна година да поддържат взаимно ограничение на добивите на нефт с към 1,8 млн. барела дневно, с цел да понижат световните складови ресурси на значимата енергийна суровина и да поддържат петролните цени.

Руската централна банка обаче съобщи в петък, че това ограничение на производството евентуално ще повлияе отрицателно върху общото икономическо показване в страната.

Банката добави, че потреблението на общоприетоо гориво за коли се чака да доближи своя пик към средата на 2020-а година, което би засегнало в забележителна степен цените на петрола.

„ Предполагаме, че съглашението " ОПЕК плюс ", дружно с по-слабото търсене на природен газ зад граница, ще лимитират краткотрайно растежа на съветското произвеждане, което може да има негативно влияние върху икономическия напредък в страната като цяло, съобщи РЦБ.

Агенция „ Ройтерс " отбелязва, че износът на природен газ от съветския колос " Газпром " към страните отвън някогашния Съветски съюз е понижен през януари с 10% по отношение на година по-рано вследствие на относително топлата зима в Европа.

Руската централна банка също по този начин уточни, че чака повишаване на Брутният вътрешен продукт на Русия през първото тримесечие на актуалната година с 0,4% по отношение на последните три месеца на 2017-а, след което растежът да се форсира до 0,5% през второто тримесечие. За цялата минала година банката предвижда, че евентуално ще има възходяща проверка на досегашната оценка за икономическа агресия от 1,5 на 100.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР