Споразумението между министър-председателите на Македония и на Гърция Зоран Заев

...
Споразумението между министър-председателите на Македония и на Гърция Зоран Заев
Коментари Харесай

Нова Демокрация внесе вот на недоверие срещу Ципрас

Споразумението сред министър-председателите на Македония и на Гърция Зоран Заев и Алексис Ципрас за разрешаване на разногласието за името може да бъде провалено. Председателят на главната опозиционна партия в Гърция „ Нова народна власт “ Кирякос Мицотакис внесе предложение за избор на съмнение против държавното управление поради противоречие с постигнатото с Македония съглашение, разяснява скопският ефирен канал „ Сител “, представен от " Фокус ".

„ Споразумението със Скопие препълни чашата. Договорът Ципрас-Заев е неприятна договорка. Приемането на македонския език и еднаквост е недопустимо национално изменничество. При тези условия и заради неналичието на нужната легитимност от страна на държавното управление, „ Нова народна власт “ започва процедура за избор на съмнение “, съобщи Мицотакис. Изслушването по въпроса е планувано за 18 часа в гръцко време и би трябвало да завърши до среднощ в събота. С това Ципрас няма да може да изясни съглашението на депутатите, което беше планувано за на следващия ден сутринта. Процедурният устав обаче планува, по искане на държавното управление, да се редуцира срокът за обсъждане и гласоподаване.

От друга страна, „ бетонирането на македонската нация “ със единодушието на Гърция, както твърди министър председателят Заев, няма да се ползва за държавното управление на Гърция. Алексис Ципрас съобщи, че в никакъв случай няма да признае македонската нация, и ще употребява термина „ славяномакедонци “. Той обаче добави, че не може да забрани на съседите да се самоопределят като македонци. Той оцени договорката като историческа и добави, че Гърция не желае „ Версайско съглашение “ и да унижава съседите си, само че се пробва да реши казуса, като зачита чувствителността и достолепието на отсрещната страна. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР