Споразумение за свързване на електрическите мрежи между и Египет ще

...
Споразумение за свързване на електрическите мрежи между и Египет ще
Коментари Харесай

Египет и Гърция свързват електрическите си мрежи

Споразумение за свързване на електрическите мрежи сред и Египет ще бъде подписано в четвъртък в Атина от министъра на околната среда и енергетиката на южната ни съседка Костас Скрекас и египетския министър на електрическата енергия Мохамед Шейкър, предава държавната осведомителна организация ANA-MPA.

Това е първото по рода си свързване сред Европа и Африка в района на Югоизточното Средиземноморие, което ще усъвършенства сигурността на доставките в района, ще усили трансграничния енергиен продан, само че също по този начин ще разреши по-нататъшното развиване на възобновимите енергийни източници, добавя организация Фокус.
 Започва акция за увеличение на броя на имунизациите в Северна Гърция Започва акция за увеличение на броя на имунизациите в Северна Гърция
Правителството на Гърция започва акция в северната част на страната за увеличение на броя на имунизираните против COVID-19, пред...

Основата за подписването на съглашението беше сложена по време на визитата на премиера на Гърция Кириакос Мицотакис в Кайро през юни, по време на което Скрекас се срещна с Шейкър, министъра на околната среда Ясмин Фуад и министъра на петрола и минералните запаси Тарек Ел Мола и разиска проектите за свързване на електрическата енергия на двете страни посредством подводен кабел. По принцип съглашението планува сключване на меморандум за съгласие сред двете министерства, който може да се трансформира в междуправителствено съглашение.

Планира се също да се прегледа вероятността за консолидиране на самодейността в плановете на Европейския съюз от общ интерес (PCI), в подтекста на взаимното свързване на трансевропейските енергийни мрежи, което ще улесни както лицензирането, по този начин и финансирането на плана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР