Споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа влезе в

...
Споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа влезе в
Коментари Харесай

В ивицата Газа влезе в сила примирие, което веднага бе нарушено

Споразумение за преустановяване на огъня в линията Газа влезе в действие в 5.30 ч. (и българско време) тази заран, съобщи Франс прес, като се базира на високопоставени представители на Египет и на радикалната палестинска формация Ислямски джихад.

Часове по-късно обаче съглашението бе нарушено с дъжд от палестински ракети, изстреляни против Израел.

Споразумението е било реализирано с посредничеството на Египет и е било утвърдено от палестинските групировки, в това число от Ислямски джихад. То планува групировките да подсигуряват възобновяване на спокойствието в линията Газа и да поддържат мира по време на демонстрации. Израел от своя страна се задължава да приключи военните дейности и да съблюдава прекратяването на огъня по време на палестинските демонстрации.

Миналата нощ, часове преди влизането на съглашението в действие, Израел е ликвидирал пълководец от " Ислямски джихад " при въздушен удар против къща в Газа. Според палестинското здравно министерство при удара са били убити осем души от едно семейство, съобщи Франс прес. Говорителят на израелската войска Авишай Адрае сподели, че при въздушен удар против Дейр ал Бала, в централната част на линията Газа, е погубен Расми Абу Малхус. Той посочи, че ударът е бил нанесен преди влизането в действие на контрактуваното с палестинците помирение.

Преди това от анклава бяха изстреляни ракети по Израел.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР