Споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа влезе в

...
Споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа влезе в
Коментари Харесай

Израел и "Ислямски джихад" прекратяват огъня след 2 дни напрежение

Споразумение за преустановяване на огъня в линията Газа влезе в действие в 5.30 ч. (и българско време) тази заран, съобщи " Франс прес ", като се базира на високопоставени представители на Египет и на радикалната палестинска формация, известна като " Палестински ислямски джихад ".

Споразумението е било реализирано с посредничеството на Египет и е било утвърдено от палестинските групировки, в това число от " Ислямски джихад ". То планува групировките да подсигуряват възобновяване на спокойствието в линията Газа и да поддържат мира по време на демонстрации. Израел от своя страна се задължава да приключи военните дейности и да съблюдава прекратяването на огъня по време на палестинските демонстрации.

По-рано тази нощ шестима палестински цивилни, всички те от едно семейство, бяха убити при израелски въздушен удар в линията Газа против " детайли от Ислямски джихад ". Преди това от анклава бяха изстреляни ракети по Израел.

С това общият брой на убитите в линията Газа при изблика на принуждение през последните 48 часа доближи 32. Поне една трета от жертвите са цивилни. Насилието избухна, откакто един от командирите на военното крило на " Ислямски джихад ", Баха Абу ал Ата, бе погубен при израелски въздушен удар във вторник сутринта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР