Споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа влезе в

...
Споразумение за прекратяване на огъня в ивицата Газа влезе в
Коментари Харесай

Примирие в ивицата Газа между Израел и палестинците

Споразумение за преустановяване на огъня в линията Газа влезе в действие в 5,30 ч. българско време тази заран, съобщи Франс прес, като се базира на високопоставени представители на Египет и на радикалната палестинска формация „ Ислямски джихад “.

Споразумението е било реализирано с посредничеството на Египет и е било утвърдено от палестинските групировки, в това число от „ Ислямски джихад “.

То планува групировките да подсигуряват възобновяване на спокойствието в линията Газа и да поддържат мира по време на демонстрации. Израел от своя страна се задължава да приключи военните дейности и да съблюдава прекратяването на огъня по време на палестинските демонстрации.

По-рано тази нощ шестима палестински цивилни, всички те от едно семейство, бяха убити при израелски въздушен удар в линията Газа против „ детайли от „ Ислямски джихад ".

Преди това от анклава бяха изстреляни ракети по Израел.

С това общият брой на убитите в линията Газа при изблика на принуждение през последните 48 часа доближи 32. Поне една трета от жертвите са цивилни.

Насилието избухна, откакто един от командирите на военното крило на Ислямски джихад - Баха Абу ал Ата, бе погубен при израелски въздушен удар във вторник сутринта.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР