Споразумение за по-добри условия на труд за медицинските сестри в

...
Споразумение за по-добри условия на труд за медицинските сестри в
Коментари Харесай

Заплата 900 лв. и до 48 дни платен годишен отпуск за училищните медицински сестри в Асеновград

Споразумение за по-добри условия на труд за медицинските сестри в асеновградските учебни заведения и детски градини подписаха представители на сектора и управлението на община Асеновград. Колективен трудов контракт в областта на опазването на здравето подписаха кметът лекар Емил Караиванов и представители на синдикатите към детското и учебно опазване на здравето към КНСБ и КТ „ Подкрепа ” в града.
Чрез документа са контрактувани по-благоприятни условия на труд, професионално развиване и подготовка на медицинските експерти, които се грижат за здравето и сигурността на децата в детските градини и учебните заведения. В контракта е написано, че за работещите по трудово правно отношение главният заплатен годишен отпуск ще бъде в размер на 32 дни . Медиците ще имат право и на полагащ се спомагателен подобен, който ще е за период сред 8 дни и 16 дни .
Освен това, самостоятелният размер на главната месечна заплата на медицински сестри, работещи по трудово правно отношение при цялостно работно време, не може да бъде по-нисък от контрактувания най-малък размер на съществена месечна заплата на браншово равнище, а точно - 900 лв. . Страните се споразумяха, че при финансова опция служащите и чиновниците ще бъдат подтиквани с финанси за коледните, великденските и професионалните си празници, като ще имат право и на в допълнение материално стимулиране.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР