Споразумение за партньорство във връзка със създаването в Елена на

...
Споразумение за партньорство във връзка със създаването в Елена на
Коментари Харесай

Създават Център за превенция, творчество и спорт в Елена

Споразумение за партньорство във връзка със основаването в Елена на Център за предварителна защита, творчество и спорт подписаха кметът инж. Дилян Млъзев, шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Машов, шефът на Регионална дирекция „ ПБЗН “ старши комисар Красимир Кръстев и ръководителят на Дарителско съдружие „ Свети Иван Рилски “ Благовеста Факирова.

Институциите се сплотяват за взаимна работа с деца и младежи на възраст от 8 до 18 години. В центъра младежите ще образуват и развиват умения и компетентности, ще вземат участие в на практика и теоретически образования с възпитателна и превантивна устременост – по какъв начин да работят при бедствия и повреди, да се защищават от трафик на хора и опиати, да водят здравословен метод на живот. Приоритет в взаимната активност ще бъде методът на държание и другарство на младежите в обществото и почитание на институциите.

Центърът в Елена се основава по сходство на центровете в Балван и Павликени, само че с изключение на за предварителна защита и спорт, той ще бъде място и за развиване на креативните заложби на децата. За неговите действия общината в Елена дава две пространства в постройката на Общностния център в града, построен с европейски средства. Младите хора ще могат да употребяват и други зали в базата, а също да поддържат връзка и обменят опит със свои връстници от клубове и школи за уплътняване на свободното време на децата.

Институциите, подписали съглашението, ще оказват методическа помощ, ще обезпечават лектори и обучители и реализират надзор върху цялостната активност. Центърът за предварителна защита, творчество и спорт ще бъде открит публично на 7 ноември от 14.30 часа.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР