Споразумение за Брекзит е много вероятно да бъде постигнато до

...
Споразумение за Брекзит е много вероятно да бъде постигнато до
Коментари Харесай

Северноирландска партия, подкрепяща Мей: Възможна е сделка за Брекзит до седмици

Споразумение за Брекзит е доста евентуално да бъде реализирано до няколко седмици. Не може обаче в Обединеното кралство да пораждат регулаторни бариери. Това съобщи подкрепящата английския министър председател Тереза Мей северноирландска партия, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

По-малко от шест месеца преди Обединеното кралство да излезе от Европейски Съюз няма особена изясненост по какъв начин петата по величина международна стопанска система и нейният интернационален финансов център ще търгуват със съюза след Брекзит.

Преговорите са спъвани от въпроса по какъв начин да се избягнат инспекции по границата сред Република Ирландия и Северна Ирландия, в случай че договарящите страни не реализиран съглашение за Брекзит.

Мей и северноирландската Демократична юнионистка партия, която поддържа нейното държавно управление на малцинството, се опълчват на разновидността Северна Ирландия в действителност да остане в европейското икономическо пространство без останалата част от Англия.

Преди среща в Брюксел с основния договарящ на Европейски Съюз Мишел Барние лидерката на ДЮП Арлин Фостър още веднъж изрази позицията си срещу въвеждане на нов регулаторен или митнически режим на територията на Обединеното кралство - само че съобщи, че при политическа воля съглашението е допустимо.

" Искам съглашение, което да е работещо за всички и считам, че е доста евентуално, в случай че има политическа воля, да се направи по този начин, че то да стане факт ", сподели Фостър за радио Би Би Си-Ълстър. " Много се надявам, че до няколко седмици ще има съглашение ", добави тя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР