Споразумение с премиера Николай Денков очакват да подпишат днес протестиращите

...
Споразумение с премиера Николай Денков очакват да подпишат днес протестиращите
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите очакват споразумение с Денков след преговорите

Споразумение с премиера Николай Денков чакат да подпишат през днешния ден протестиращите зърнопроизводители и останалите протестиращи сектори.

„ Договорихме се с държавното управление, че Украйна ще се въздържи от импорт. Министър-председателят пое отговорност за това. Внос на четирите култури, които бяха в възбраната, като приказваме за слънчоглед за най-дълъг интервал. Другото нещо е, че ще се разработят тези лицензионни режими и количеството по тях “. Това изясни Илия Проданов, ръководител на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите, пред Би Ти Ви. Земеделските производители ще вземат участие в решаването на количествата.

Проданов обърна внимание, че след договаряния е доста значимо да има дейности, тъй като браншът е чувал обещания и преди.

„ Много значимо е, когато водиш едни договаряния, в действителност какво се случва след тях, тъй като земеделските производители са виждали доста обещания, само че много от тях – неизпълнени. Затова нощес стояхме много дълго на площада, може би до към 12,00 часа. В последна сметка се взе решение тракторите да изчакат въпреки всичко на Богров и да разпишем съглашение сред нас и министър-председателя, всичко, което говорихме през вчерашния ден, да го има написано “, сподели Проданов.

Все отново нощес в края на митинга пред Министерския съвет е било взето решение тракторите да изчакат край София и да се подпише съглашение сред сектора и премиера акад. Николай Денков.

Според Георги Ангелов – икономист от ИПИ, потреблението на слънчоглед у нас е по-голямо от производството, по тази причина би трябвало да се внася. Обратното се е видяло преди месеци, когато доставките от Украйна бяха спрели – цената на олиото у нас се подвигна, само че българското произвеждане не се е нараснало.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР