Споразумение с партии от левия и лявоцентристкия спектър сключи Мая

...
Споразумение с партии от левия и лявоцентристкия спектър сключи Мая
Коментари Харесай

Манолова сключи споразумение и с леви формации за победа в София

Споразумение с партии от левия и лявоцентристкия набор подписа Мая Манолова, сходно на постигнатата към този момент договореност с десни и центристи. Българска социалистическа партия, " Движение 21 " и АБВ и гражданският претендент за столичен кмет Мая Манолова показват с документа в политическа воля за обединяване към цели и локални политики, които да станат част от Платформата за гражданско ръководство на града.
" Противоречие няма -  съглашението ми с десните е по тяхно предложение, с левите - също ", сподели Манолова и акцентира: " Няма несъгласия в упованията на партиите от дясно и от ляво, те съответстват с упованията на столичани ". 
Калоян Паргов посочи, че хората желаят смяна. " Събрали сме се да отговорим на техните упования ", добави той и напомни, че десните към този момент оформиха ясна съпротива на модела на ръководство на София. " Управлението на ГЕРБ в София и фигурата на Мая Манолова събра несъбираемото, искайки смяна на модела на ръководство в София ", съобщи още Паргов.
Милка Стефанова уточни, че конкуренцията е за по-качествено, по-справедливото, по-моралното ръководство на София. " Това, което нервира софиянци е чувството за неправда, прахосване на обществения запас. Нека всички обединим напъните си, с цел да покажем че София може да бъде и друга – по-добра за своите жители ", сподели тя.
" Искаме коренна смяна в София, която се показва в това мутрите да изоставен общината, да се оправим с тежкото завещание на покупко-продажбите, които докараха смехотворните поправки в София да се точат с години в интерес на едни и същи компании ", съобщи от своя страна Татяна Дончева. По думите й " тази коренна смяна изисква да си подадат ръка и хора, които не са се прекалено много обикнали, прекалено много прегърнали и прекалено много консолидирали, само че това е стъпката в вярната посока ".
В отговор на журналистически въпрос дали въпреки всичко няма и положителни достижения Фандъкова, Емил Кало не отхвърли, в последните 10 години в София има доста достижения, само че изрази отрицание от непрозрачното ръководство. " Някъде казано ли е всяко от тези достижения какво костват? Такава бистрота непрекъснато липсва ", продължи той и уточни като образец, че на никое място не се споделя какво ще коства воден парк " Възраждане ".
" Ръкопляскайки за безусловни достижения, бихме желали да знаем какво коства всяко едно от тях. Оказва се освен че костват избрана цена, само че и че доста се облагодетелстват от тях ", добави той и напомни ремонтите на ремонтите на Графа и към църквата " Седмочисленици " - " какъв брой ни коства че слагахме перки, кубчета …, какъв брой пъти се преправяха плочките... ". Тови въпрос може да се зададе за всеки обект, който съставлява достижение, заключи той.
" Безспорно госпожа Фандъкова се старае, поставя старания, само че дали имат резултат напъните й и дали й се получава – зелена ли е София, чист въздух ли дишаме, има ли детски градини.. дейно ли се изразходват парите на столичани, … носи ли кмета отговорност за своите дейности и достижения. Това са въпроси които хората слагат и ще стимулират техния избор на 27-ми ", съобщи Мая Манолова.
По здумите й проблемите дотам са натежали, че са общи, артикулирани и от Неправителствени организации, и от жителите и от партиите по еднакъв изострен метод. Тя съобщи, че приготвя програмата си, която ще разгласи издната седмица и че в нея се опира на упованията и очакванията на жителите и на партиите - желанието да се промени метода на ръководство на столицата.
Манолова разгласи, че ще направи цялостна проверка на огромните контракти по огромните публични поръчки, на неизпълнението на тези контракти, на глобите, които кметът Фандъкова твърди, че е наложила и на събраните пари от тези наказания.
Тя се зарече, че да донесе такава смяна, че жителите ще могат да наблюдават в действително време всеки разход на общината. " Всички контракти ще са на уеб страницата на общината и всеки разход ще е забележим в действително време ", даде обещание Манолова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР