Споразумение между европейските лидери, което в момента се финализира, може

...
Споразумение между европейските лидери, което в момента се финализира, може
Коментари Харесай

Ройтерс: Кристалина Георгиев може да наследи Доналд Туск като председател на Европейския съвет

Споразумение сред европейските водачи, което сега се завърши, може да излъчи българката Кристалина Георгиева като претендент за ръководител на Европейския съвет и правоприемник на поляка Доналд Туск, оповестява " Ройтерс ". За същият пост е спряган и белгийският министър председател Шарл Мишел, прибавя организацията.
 Извънредно съвещание в Брюксел през днешния ден за избор на новия ръководител на Европейска комисия  Кристалина Георгиева отхвърли да я готвят за ръководител на Европейската комисия  Блумбърг: Кристалина Георгиева е измежду любимците за началник на новата Европейска комисия
Европейският съвет показва страните членки в Брюксел и взема решение политически въпроси на необятна основа.

В момента в Брюксел държавните водачи разискват кой да заеме топ позициите в Европейски Съюз за идващия мандат.

По последна информация, още веднъж на " Ройтерс ", претендентът за председдател на Европейската комисия - най-влиятелния поста в Евросъюза - Манфред Вебер (ЕНП) по-скоро ще застане отпред на Европейския парламент на мястото на Антонио Таяни. Кандидатурата на Вебер за Европейска комисия срещна съпротивата на Франция и Испания. Според " Ройтерс " сделката е Вебер да ръководи Европарламента по време на първата половина от нормалния 5-годишен мандат.

Възможни са обаче и промени в последната минута, защото договарянията текат.

Очаквайте детайлности
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР