Спорът не е за името на Република Македония или как

...
Спорът не е за името на Република Македония или как
Коментари Харесай

Костадин Филипов: Спорът не е за името на Македония, въпросът е далеч по-съществен

Спорът не е за името на Република Македония или по какъв начин ще ги иронизираме. Въпросът е надалеч по-съществен, а точно за идентичността на страната. За този проблем се приказва по-малко в публичността. Това съобщи журналистът Костадин Филипов в утринния блок на Българска национална телевизия.

"Гърците упорстват за промени в македонската конституция. Дали промяната на името на Република Македония значи, че ще се промени и идентичността на страната? ", попита той.

"Вчера Ангела Меркел се намеси и беседва с Алексис Ципрас. Нейната интервенция значи, че Република Македония бърза, тъй като има възможност през юни да им предложат покана за участие в НАТО. Според мен страната ще стане членка на НАТО по механизъм ", добави журналистът.

"Зоран Заев е заложил повече на НАТО и бъдещото си участие в Европейския съюз, в сравнение с вътрешнополитическите проблеми в Република Македония. В Скопие се интересуват от българското мнение. Ние сме страната, която е задължена по исторически съображения да е най-заинтересована и да помогне за вярното решение за Македония ", приключи Костадин Филипов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР