Спорът между Австралия и Франция за пропадането на споразумението за

...
Спорът между Австралия и Франция за пропадането на споразумението за
Коментари Харесай

Франция съзря ново дъно и умишлена измама в спора за подводниците с Австралия

Спорът сред Австралия и Франция за пропадането на съглашението за подводници доближи " ново невиждано ниско равнище ", откакто изтече текстово известие от френския президент до премиера на Австралия. Това разгласи посланикът на Франция в Канбера, съобщи " Франс прес ".

Еманюел Макрон е изпратил известието до министър-председателя Скот Морисън два дни преди Австралия да разгласи, че е разтрогнала многомилиарден контракт с Франция за създаване на нов флот от подводници.

Париж реагира гневно, а Макрон добави към гнева през уикенда, като упрекна Морисън, че го е излъгал, обвиняване, което австралиецът отхвърли.

В пламенна тирада през днешния ден френският дипломат в Австралия Жан-Пиер Тебо сподели, че приключването на частния текст е " ново невиждано ниско равнище ".

" Не се държите по този начин при персонални обмени на водачи, които са съдружници. Но може би това е единствено удостоверение, че в никакъв случай не сме били обсъждани като съдружник ", посочи той пред Националния пресклуб на Австралия.

" Това също по този начин изпраща доста обезпокоителен сигнал за всички държавни глави: внимавайте, в Австралия ще има течове. И това, което казвате поверително на сътрудниците си, в последна сметка ще бъде употребявано против вас един ден ", разяснява още той.

В известието Макрон беше попитал Морисън: " Трябва ли да чакам положителни или неприятни вести за взаимните ни упоритости с подводниците? "

Информации показват, че приключването може да е било основано от офиса на Морисън в възмездие за обвиняването в " неистина ".

Австралия разгласи в средата на септември, че изоставя френските дизелови подводници в интерес на нуклеарни подводници, защото се причисли към нов защитителен съюз с Англия и Съединените щати, наименуван AUKUS.

Пактът е необятно обсъждан като опит за противопоставяне на възходящото китайско въздействие в Азиатско-тихоокеанския район.

Тибо сподели, че догатката на Канбера, че е било обявено недоволството от френските стандартни подводници, е " небивалица ", като сподели, че не може да се чака от Париж да пояснява " двусмислени настройки ".

Той уточни взаимно официално съобщение от август, в което се акцентира значимостта на подсделката - единствено две седмици преди тя да бъде раздрана - добавяйки, че " измамата е била умишлена ".

Тибо, който беше извикан за малко в Париж поради разногласието, сподели, че в този момент " от Австралия " би трябвало да предложи способи за коригиране на повредените връзки.

" Няма да купуваме на обещания за обич. Любовта е добра. Но доказателството за обич е доста по-добро ", сподели той.

Говорейки пред австралийски кореспонденти в Дубай, Морисън се опита да начертае линия под епизода, заявявайки, че е време да " продължат напред ".

" Не мисля, че има спомагателна облага за някой да продължи по този път ", сподели той. " Бяха направени изказвания и изказвания бяха опровергани, това, което е належащо в този момент, е всички ние просто да продължим с това. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР