Спорът е около системата за покупки вътре от приложениятаSpotify смята,

...
Спорът е около системата за покупки вътре от приложениятаSpotify смята,
Коментари Харесай

Spotify се жалва в ЕС от монополизма на Apple

Спорът е към системата за покупки вътре от приложенията

Spotify счита, че Apple непозволено огранича конкуренцията при стрийминг услугите (източник: Spotify)

Музикалната стрийминг услуга Spotify подаде тъжба против Apple в антимонополните органи на Европейския съюз. Компанията се оплаква, че производителят на iPhone нарушава конкуренцията със своята поточна услуга Apple Music.

Spotify, която започва една година след излизане на iPhone през 2007 година, твърди, че контролът на Apple над фирмения магазин за приложения лишава потребителите от избор и лимитира конкурентните снабдители на поточно аудио в интерес на Apple Music, която проработи през 2015 година, отбелязва Ройтерс.

Ключов миг в жалбата на Spotify, подадена в Европейската комисия, е несъгласието за комисионна в размер на 30%, която Apple взима от услугите за наличие за потребление на системата за покупки вътре от приложенията (IAP).

Според юристите на Spotify, компанията е била принудена да стартира да употребява системата за заплащания от 2014 година, а по-късно месечната такса за премиум услуга се е покачила от 9,99 до 12,99 евро, до момента в който по-късно Apple Music започва на същата цена, на която стартира и Spotify – т.е. 9,99 евро.
още по тематиката
Впоследствие, Spotify приключи потреблението на системата IAP, вследствие на което нейните клиенти могат да преминат към заплатен пакет единствено отвън приложенията за iPhone – да вземем за пример, благодарение на ноутбук.

Недоволството на Spotify е провокирано от това, че съгласно разпоредбите на магазина, приложенията за доставка на наличие не могат да съдържат бутони или връзки към външни страници – да вземем за пример, с отстъпки или рекламни акции. Подобни ограничавания липсват при смарт телефоните с Android.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР