Спорът е диалектика и има две страни. Не мога да

...
Спорът е диалектика и има две страни. Не мога да
Коментари Харесай

Проф. Камен Плочев: В НЗОК съм, за да работя, не да се карам с министъра



Спорът е диалектика и има две страни. Не мога да дефинира кое е истината, само че съм смятал, че съм прав и съм желал да направя нещо потребно. Грешно е конструирана здравната каса и не можеш да направиш нищо без да питаш ръководещите. Щом е по този начин, дано НЗОК да стане дирекция към Министерство на здравеопазването или финансите и нещата ще бъдат доста по-точни. Това сподели шефът на Здравната каса проф. Камен Плочев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Изумен съм, тъй като не знам кой ми е началникът. Назначава ме Народното събрание, а здравният министър ми желае оставката “, добави той.

В ефир, проф. Плочев призна, че е изпратил персонално писмото с искане на още средства за бюджета на НЗОК. „ Бях уверен, че съм внесъл писмо, с което да спрем повишението на недостига в НЗОК “. Малко по-късно министър Ананиев ме попита дали съм писал до парламент, само че го направи с един изострен звук. Подписът е мой и писмото е мое. Искам да се разиска опцията да стартираме да изплащаме парите, които НЗОК дължи, тъй като се тормозя, че ще стартират да връщат български пациенти. Вече има такива единични случаи. Задълженията на касата са 208 милиона лв. “, съобщи Камен Плочев.

„ Не мисля, че би трябвало да се отнасят с този звук с мен. Малко съм афектиран. Трябва да намерим метод да работим дружно, тъй като проблемите би трябвало да се вземат решение. Да си отида няма никакъв проблем, само че това няма да реши другите проблеми. Не се усещам отговорен, тъй като не съм направило нищо неприятно “, акцентира шефът на НЗОК.

На въпрос за какво казусът стана политически, Плочев сподели, че това е по виновност на министъра на опазването на здравето. „ След срещата на ПГ на ГЕРБ довечера стана ясно, че го канят идната седмица на съвещанието си, с цел да обсъдят обстановката. Той се съгласи и дефинира това като умно решение. „ Готов съм за разговор. Аз съм там, с цел да работя, не да се карам “.

„ Не съм имал планове да се свържа с опозицията. Това няма да докара до нищо. Ако в Народно събрание бъде гласувана оставката ми, ще си отида и ще се опитам да осмисля къде съм сбъркал “.

Плочев още веднъж акцентира, че е желал не да се актуализира бюджетът на НЗОК, а да се покрият настоящите разноски.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР