Спорадични престрелки в Северна Сирия, въпреки споразумението за временна пауза

...
Спорадични престрелки в Северна Сирия, въпреки споразумението за временна пауза
Коментари Харесай

Пауза в офанзивата: Анкара спира настъплението в Сирия, за да се изтеглят кюрдските сили

Спорадични престрелки в Северна Сирия, макар съглашението за краткотрайна пауза на турската атака. Вчера Анкара се съгласи да спре настъплението, с цел да даде опция на кюрдските сили да се изтеглят, заяви вицепрезидентът на Съединените щати Майк Пенс.

Изявлението последва диалог сред Пенс и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.
Тръмп назова турците и кюрдите " две хлапета ", които са имали потребност " да се посбият " "Кюрдите са наши другари, Турция също е наш другар, само че те водиха война. Това беше извънредно ", съобщи американският президент
Всички военни интервенции ще бъдат спрени за пет дни, а Съединените щати ще оказват помощ за " проведеното " евакуиране на водените от кюрдите войски от 30-километровия кулоар по границата, където Турция желае да сътвори " Зона за сигурност ". Според Пенс Вашингтон ще отстрани глобите против Анкара, когато бъде обезпечено " непрекъснато преустановяване на огъня " в Северна Сирия.
Турция и Съединени американски щати се договориха за преустановяване на огъня в Сирия Всички военни интервенции ще бъдат спрени за 5 дни
" Част от нашата сделка е, че с използването на прекратяването на огъня Съединените щати няма да постановат спомагателни наказания на Турция и когато непрекъснатото помирение влезе в действие, президентът се съгласи да анулира икономическите наказания, които бяха въведени предишния понеделник ", съобщи Майк Пенс.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР