Спор за това дали емблематичната улица Иван Шишман в идеалния

...
Спор за това дали емблематичната улица Иван Шишман в идеалния
Коментари Харесай

Спор за ул. Шишман разкри мераците на Трайчо да е кмет на София

Спор за това дали емблематичната улица " Иван Шишман " в идеалния център на София да бъде пешеходна или да остане отворена за коли, а единствено през лятото да се затваря за арт събития, разкри мераците за кметския стол на столицата за вота следващата година. При това сред двама от посочените за най-вероятни кандидати в бъдещата конкуренция - самостоятелния (все още - б.р.) Борис Бонев от гражданската платформа " Спаси София ", и сегашния ръководещ регион " Средец " Трайчо Трайков, част от Демократична България. 

Това не е първата замяна на реплики сред двамата. В края на предходната година те се сдърпаха по неуместен мотив - кой от кого научил за изчезналата документи за заведенията към Народния спектакъл. В последна сметка Трайков и Бонев се сдобриха - и си дадоха обещание да работят дружно в точно на махането на противозаконни обекти. Но очевидно за малко. Защото ориста на ул. " Шишман " още веднъж ги изправи на нож: 



Тази заран от " Спаси София " разгласиха фотография с обръщение за " Шишман ", че дългият й ремонт де факто е бил употребен от живущите в близост, с цел да я трансфорат в напълно пешеходна.

" Хората към този момент превзеха пространството, макар незавършения ремонт в първия дребен сектор. И излиза наяве, че няма транспортен колапс, банкрутирали бизнеси, недостъпни домове.

Напротив - улицата е по-спокойна, тиха, просторна и безвредна. Ако се сложат няколко дървета, пейки и осветяване и напълно ще блесне. 50-те паркоместа могат да бъдат обезщетени в случай че най-сетне се отстранен противозаконните служебни места на четирите министерства наоколо. Нужно е единствено Общината да събере храброст и да въдвори ред. Tака всички ще завоюват - живущите, бизнесът и посетителите ", пишат от гражданската платформа на общинаря Бонев. 

Трайков обаче самоуверено дава отговор: 

" Въпрос на метод. Ако кажеш - това е задачата, това са проблемите, това са решенията - нещата стават. Ако кажеш my way or no way - няма по какъв начин ", с което дава да се разбере, че очевидно на " Московска " 33 е имало тракане с крачета - евентуално от страна на Бонев. 

Изгорелият на плажа в Катар някогашен мегиминистър във втория кабинет на Бойко Борисов Трайков е апетитен за един от най-вероятните претенденти за кмет на столицата от Демократична България, дружно с Георги Илиев, който оглавява регион " Слатина ". Бонев пък търси поддръжка от градската десница и " Продължаваме промяната ", с цел да се яви за повторно като кандидат за стола на актуалната градоначалничка Йорданка Фандъкова. 

Общинарят дава отговор на Трайков по този начин във връзка напредването на документите за оформянето на " Шишман " като напълно пешеходна, за което от " Спаси София " от повече от година молят: 

" Отдавна сме дали всички вероятни решения - както обществено, по този начин и институционално към Столична община. Нищо от това не е стартирано да се ползва. Отговорните управници работят и работят към резултати в интерес на всички, а не бездействат.

Срамно е един толкоз явен и елементарен проблем да се влачи толкоз години, до момента в който други градове, в това число и български, вършат големи смели крачки напред ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР