Спор за паркомясто за хора с увреждания предизвика вълна от

...
Спор за паркомясто за хора с увреждания предизвика вълна от
Коментари Харесай

Спор за паркомясто: Има ли злоупотреби със стикерите за хора с увреждания?

Спор за паркомясто за хора с увреждания провокира вълна от отвращение в обществените мрежи. Един от участниците в спора - мъж в инвалидна количка, не съумява да паркира, тъй като мястото било заето от жена, която съгласно него няма такова право, споделя.
 
Мъжът твърди, че дамата е употребила ваучър, който не е на нейно име. Проверка в общината удостовери това.
 
В сряда вечер пред паркомясто в центъра се засичат две коли. В едната е Владимир, а в другата - младо момиче, което го изпреварва с паркирането. Владимир звъни на телефон 112, а от там го препращат към Първо районно ръководство. На място идват служители на реда, само че защото момичето не е в колата, е формиран единствено протокол.
 
Проверка в Столичната община откри, че стикерът на момичето е публикуван в Казанлък на името на неин непосредствен и към този момент е с изтекла годност. От общината в Казанлък стартират инспекция по случая.
 
Според Владимир решението е следното: „ Достатъчно е просто да се ревизират паркираните коли, да се отзовават притежателите им и в случай че не са те, талоните да се лишават и да се пишат актове за потребление на непознати документи ”.-->
 
Общият брой на издадените от Центъра за градска подвижност в София стикери за хора с увреждания е 14 000. Оказва се обаче, че е честа процедура да се злоупотребява със специфичните талони. Анулираните поради нарушавания стикери единствено от началото на годината са 156, като 66 от тях поради определяне, че се употребяват от различен човек.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР