Спор за паркомясто за хора с увреждания предизвика вълна от

...
Спор за паркомясто за хора с увреждания предизвика вълна от
Коментари Харесай

Злоупотребява ли се със стикерите за паркиране за хора с увреждания

Спор за паркомясто за хора с увреждания провокира вълна от отвращение в обществените мрежи. Видеото е качено от един от участниците в спора - мъж в инвалидна количка, който не съумява да паркира.

Причината - мястото било заето от жена, която съгласно него няма такова право.

Има ли злоупотреби със стикерите за паркиране, демонстрира инспекция екип на NOVA .

Мъжът твърди, че дамата е употребила ваучър, който не е на нейно име. Проверка в общината удостовери това. Наказани обаче към момента няма.

В сряда вечер пред паркомясто в центъра се засичат две коли. В едната е Владимир, а в другата - младо момиче, което го изпреварва с паркирането. Мъжът споделя за претърпяното първо във Фейсбук.



Владимир звъни на телефон 112, а от там го препращат към Първо районно. На място идват служители на реда, само че защото момичето не е в колата, е формиран единствено протокол.

Проверка в Столичната община откри, че стикерът на момичето е публикуван в Казанлък на името на неин непосредствен и към този момент е с изтекла годност. От общината в Казанлък стартират инспекция по случая.

Когато паркирате на мястото на неработоспособен в Бразилия

Докато община и полиция си трансферират топката за това кой би трябвало да ревизира и глоби нарушителите, Владимир е безапелационен, че решение има.

„ Достатъчно е просто да се ревизират паркираните коли, да се отзовават притежателите им и в случай че не са те, талоните да се лишават и да се пишат актове за потребление на непознати документи”, счита той.

Любо Ганев паркира на място за инвалиди

След бурната реакция в обществените мрежи непознатото момиче изпратило покана за другарство на Владимир. Днес профилът й към този момент е заличен.

Общият брой на издадените от Центъра за градска подвижност в София стикери за хора с увреждания е 14 000. Оказва се обаче, че е честа процедура да се злоупотребява със специфичните талони. Анулираните поради нарушавания стикери единствено от началото на годината са 156, като 66 от тях поради определяне, че се употребяват от различен човек.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР