Спор в Народното събрание за приетата вчера от Европарламента резолюция

...
Спор в Народното събрание за приетата вчера от Европарламента резолюция
Коментари Харесай

Сблъсък за еврорезолюцията: Опозиция и управляващи в спор за текстовете за България

Спор в Народното събрание за признатата през вчерашния ден от Европарламента резолюция за България. От Българска социалистическа партия обявиха, че Европа демонстрира ясно проблемите у нас, а от ГЕРБ дадоха отговор, че се употребява европейската сцена за предизборна акция.

Според Българска социалистическа партия от през вчерашния ден отношението на Европа към България е друго и Брюксел демонстрира кои са виновниците за корупцията и неналичието на върховенството на закона.

„ Европа с пръст сподели кои са виновниците, това са от ГЕРБ и Оперативна програма. Хората не имат вяра в правораздаването би трябвало неотложно оставка на държавното управление и този парламент “, сподели Драгомир Стойнев, народен представител от Българска социалистическа партия за България.

От ГЕРБ реагираха, че няма да одобряват България да бъде черната овца на Европа, а някои партии употребяват случая.да трансферират вътрешни борби на европейската сцена.

„ Вие имате поддръжка на изгубилата Европа, ние имаме поддръжката на печелеща Европа. Вие имате поддръжката на няколко идеологически течения, които си отиват. Вие имате поддръжката на откъснали се хора от света на хайверна левица и на Радан Кънев “, съобщи Тома Биков, народен представител от ГЕРБ.

От Обединените патриоти пък показаха терзания, че в резолюцията влизат и тематики, които нямат нищо общо с върховенството на закона като отхвърлянето на Истанбулска на спогодба, да вземем за пример.

„ За нас Европа има бъдеще единствено като Европа на отечеството и нациите, всичко друго е принуждение и замяна освен на нашите полезности, а и на европейските “, разяснява Александър Сиди, народен представител от Оперативна програма.

В резолюцията не се загатва на никое място за македонско малцинство, както и за турски и майчин език, прецизират евродепутатите, взели участие в дебатите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР