Спор между младежи във видинския ромски квартал „Нов път“ причини

...
Спор между младежи във видинския ромски квартал „Нов път“ причини
Коментари Харесай

Харалан Александров: Станахме по-тревожни по време на пандемията, но агресията не е отсега

Спор сред младежи във видинския ромски квартал „ Нов път “ аргументи сериозен спор за полезностите измежду по-младото потомство от етноса.

Един от двамата воин в екшъна твърди, че е бил заплашван с оръжие, похитен и обичай. Родителите му желаят намесата на основния прокурор. Родителите на посочения за хулиган пък отхвърлят.

Темата бе коментирана от обществения антрополог Харалан Александров и престъпния психолог проф. Калин Гайдаров пред бТВ.

Психолингвистът Стела Богомилова пред novini.bg: Обществото ни е сопаджийско, със специфични потребности

„ Станахме по-тревожни по време на пандемията. Агресията и насилието обаче не са резултат от тази рецесия. Винаги коренът е в фамилията “, разяснява Харалан Александров.

Той посочи, че опитите ни да запазим патриархалното семейство са несполучливи и измежду българите има доста разграничени фамилии.

„ Когато липсва рамка на надзор, може да се изроди в сходен вид дейности. Освен контрола, би трябвало да заложим и върху това да се сътвори вътрешен психически миг, през който самите те да осъзнаят смисъла на личното си държание като нечовешко “, разяснява проф. Гайдаров.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР