Спомняте ли си популярния мотив с трите маймуни? Едната не

...
Спомняте ли си популярния мотив с трите маймуни? Едната не
Коментари Харесай

Президентът и трите маймуни

Спомняте ли си известния претекст с трите маймуни? Едната не чува, другата не вижда, а третата не приказва.

За този претекст с предшествениците на индивида се сетихме, когато президентът Румен Радев свика за понеделник Консултативен съвет по национална сигурност, разяснява топновини.

Темата на събитието ще бъде „ Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от ограничения за национална сигурност. Най-вероятно Радев с поучителен звук ще задава тежки въпроси и ще сочи с пръст политическата класа, която, видите ли, се е о(л)яла. Парламентарно показаните партии ще отидат в Президентството, ще си поговорят с Радев, а той най-после ще излезе индивидът, който споделя “Стига!”

“Стига!” споделяше в емблематична реклама за кисело мляко Елена Йончева. Тя тогава беше публицист. И другарка на тогавашния министър председател. Позволяваха й се скъпи командировки за журналистически материали. Платени с бюджетни средства.

После Елена Йончева влезе в съдружничество с Цветан Василев.

Още по-късно същият Цветан Василев и финансираното от него съдружие “БОЕЦ” желаеха да се върне у нас “Свободна Европа”. Там, откъдето потегли “Апартаментгейт”. Междувременно, Елена Йончева бе прессекретар на същия този президент, който в този момент ще бори корупцията по върховете. А през днешния ден Йончева (натрупала забележително благосъстояние) е лидер на алената листа за евроизборите.

За резултатите от противодействието на корупцията по високите етажи на властта ще пита президентът. Интересно, дали в подтекста на тематиката ще станат ясни отговорите и на следните въпроси:

Как пенсионери и безработни правеха дарения за кандидат-президентската акция на Румен Радев? Защо някои от тези хора даже не знаеха? Нима са били употребявани, с цел да легализират прикрито финансиране?

Какво се случи с следствието на случая от предишното лято, когато бащата на Радев блъсна неработоспособен на кръгово кръстовище? Защо за случая не се говореше и бяха направени опити да се прикрие? Оказван ли е напън, платено ли е на някого, с цел да се потулят нещата? И това не е ли също част от корупционен модел?

Има ли доза истина в слуховете, че президентът Радев е назначил за секретар по вътрешна политика и гражданско общество някогашния кмет на пловдивското село Труд и някогашен общински консултант от Българска социалистическа партия в ОбС-Марица Николай Копринков, тъй като е правил персонални услуги на него и любовницата му (настоящата президентска брачна половинка Десислава Радева)? Ако да - какви услуги са правени? Защо летецът от Граф Игнатиево е обичал да отскача в с. Труд?

Редно ли е президентът, преди да беше станал президент, да назначи любовницата си на два трудови контракта във Военновъздушни сили и с държавни пари да заплаща нейната квартира?

Иначе бе занимателно, че Радев самоуверено излезе и съобщи, че е свалил доверието си от шефа на КПКОНПИ след раздухването на проблема с неговата тераса. Президентът смъкна доверието си от фигура, която се избира от Парламента. По същия метод Радев може да смъкна доверието си от Григор Димитров, поради неуверените му игри. Или от Петър Хубчев, поради същото в националния по футбол. А дали Радев би дал оставка, в случай че водачите на парламентарно показаните партии му зададат тези въпроси в понеделник и кажат, че смъкват доверието си от него?

Скандалът с парцелите на властта мирише. Но говоренето на Румен Радев е като дефекация против вентилатор. Причината е ясна - президентът и хората към него също имат “скелети в гардероба”. Затова и консултативният съвет в понеделник няма да е нищо повече от лов на вещици.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР