Спомняте ли си кога за последен път вървяхте с усмивка

...
Спомняте ли си кога за последен път вървяхте с усмивка
Коментари Харесай

Психолозите определиха най-простия начин да бъдем щастливи

Спомняте ли си по кое време за финален път вървяхте с усмивка на уста и с чувството, че каквото и да се случва, всичко ще бъде наред, пита Science Alert? С други думи, по кое време бе последният път, когато се чувствахте в действителност щастливи?
Това е едно отлично, само че постоянно убягващо ни възприятие и мнозина от нас не го изпитват задоволително. Нещо повече, коства ни се, че стремежът към повече пари, по-добра кариера и сериозна връзка са методите, по които можем да го реализираме. Но това не е правилно и в действителност е рискова илюзия, предизвестяват психолози.

За да измерят равнището на щастието, учените постоянно прибягват до разнообразни проучвания и анкети, които в действителност демонстрират, че много огромна част от чувството за благополучие в действителност е генетична. Според някои изследвания, до 30 % от щастието се изяснява с генетични аргументи, а към 60 % идва от настроението ни и погледа ни върху живота. Това значи, че едвам 10 % идват от външни фактори като промени в кариерата, персоналния живот или приходите. Така преследването на покачването може и да ви направи щастливи, само че наподобява то е единствено върхът на айсберга.

Един психичен феномен, наименуван " хедонистична акомодация ", който датира от 70-те години на предишния век, твърди, че всички ние имаме базово равнище на благополучие, което на процедура не се трансформира без значение какво се случва с живота ни. Теорията гласи, че множеството фактори от всекидневието като покачването да вземем за пример, са краткотрайни страсти.

Вместо това, психозите предлагат няколко простички правила, с цел да се чувствате щастливи в дълготраен проект.

Отдайте се на медитация - фокусирането върху себе си безшумно и дълготрайно време отпуска напрежението и депресията;

Излизайте на открито - престоят измежду природата понижава равнището на хормона кортизол, с който постоянно се мери стреса;

Участвайте в културна активност - визитата на пиеса или присъединяване в занимание клуб също облекчават неприятните усеща и водят до по-високо удовлетворение;

Харчете парите си за другите - без значение дали става въпрос за подарък на родственик или подаяние за щедрост, това прави хората по-щастливи;

Бъдете доброволци - скорошно изследване демонстрира, че доброволческата активност има доста позитивно въздействие върху психическото здраве. Тя се свързва с понижена заплаха от меланхолия, висока обща задоволеност и по-малък риск от душевен болести.

С други думи, в случай че желаете да повишите позитивното въодушевление в дълготраен проект, фокусирайте се върху настоящето си положение, бъдете щастливи от това, което имате и спрете за миг, с цел да му се насладите. След някой месец или година ще бъдете признателни, че сте го създали.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР