Спомнете си за някоя нощ, когато не сте спали добре.

...
Спомнете си за някоя нощ, когато не сте спали добре.
Коментари Харесай

Лошият сън може да съсипе работния ви ден: 4 съвета за справяне с проблема

Спомнете си за някоя нощ, когато не сте спали добре. Колко продуктивни бяхте на идващия ден на работа? Трудно ли ви беше да започнете отговорностите си? Прекарвахте ли повече време в Twitter или TikTok, вместо да вършите работата си?

Ако отговорът ви на тези въпроси е „ да “, не сте сами. Въпреки че не разбираме изцяло за какво спим, ние знаем, че сънят е от решаващо значение за нашето физическо и психическо действие.

И по този начин, по какъв начин тъкмо неприятният сън въздейства на представянето ни на идващия ден на работа и по какъв начин можем да се противопоставим на всевъзможни негативни резултати?

Изследванията на организационното държание дефинират съня като значим за успеваемостта ни на работа.

Констатациите демонстрират, че в дните с добър спрямо неприятен сън (т.е. с по-високо качество или дълготрайност на съня) чиновниците се оправят по-добре с главните си работни задания, по-ангажирани са на работа и е по-вероятно да поддържат сътрудниците си.

Междувременно неналичието на сън прави чиновниците по-склонни да отсрочват и да вземат участие в неетично държание, като да вземем за пример да претендират заслуги за работата на някой различен.

Проучване откри, че дни откакто мениджърите са имали по-лош сън, техните чиновници оповестяват за по-чести случаи на корист с контрол, като да вземем за пример правене на отрицателни забележки за тях пред други сътрудници.

Сънят въздейства на волята

Сънят е изключително значим за когнитивните умения на по-високо равнище, които използваме, с цел да направляваме и координираме нашите мисли и държание. Жизненоважно когнитивно умеене, което изключително зависи от положителния сън, е самоконтролът или силата на волята. Много от това, което вършим на работа, изисква воля. Нуждаем се от воля, с цел да направляваме импулсите и страстите си, да изпълняваме задания, които са по-малко приятни или искрено неприятни, и да устояваме на разсейването по време на работа.

Примери за обстановки, които изискват мощ на волята по време на работа, може да включват някой в ролята на разположение към клиента, предоставящ услуга с усмивка, макар че в действителност не е в позитивно въодушевление, или някой, който работи отдалечено и се концентрира върху предизвикателна задача, до момента в който децата му играят на назад във времето.

Съвети за положително действие след неприятен сън

Има доста проучвания, които акцентират смисъла на положителния сън и дават рекомендации за възстановяване на съня, като да вземем за пример възпиране от потребление на смарт телефони преди лягане. Но понякога множеството от нас въпреки всичко ще имат сложна нощ, изключително в случай че се усещаме уплашени. И по този начин, по какъв начин можем да бъдем функционални на работа на идващия ден? Ето нашите препоръки:

1. Бъдете стратегически във връзка с дилемите, върху които работите

Ако е допустимо, би трябвало да избягвате работни задания, които изискват мощ на волята в дните, когато не сте спали добре предната вечер. Вместо това работете върху задания, които са елементарни и не изискват доста мислене или внимание. Ако не можете да избегнете задания, които изискват воля, насрочете ги за началото на деня, защото тогава е евентуално да имате повече умствена сила.

2. Преосмислете метода си на мислене

Изследванията демонстрират, че методът, по който хората мислят за силата на волята, оформя способността им да я ангажират. Една доктрина допуска, че упражняването на мощ на волята изтощава умствената ни сила, което ни прави по-малко склонни и способни да упражняваме спомагателна мощ на волята.

Според изследване чиновниците, които имат вяра в силата на волята си и разчита на неограничени запаси по този метод, се показват по-добре на работа в дните, когато им липсва сън. Така че, макар че откривателите към момента работят, с цел да схванат границите на силата на волята, може да се опитате да преосмислите мнението си за това до каква степен тя изчерпва умствената ви сила.

3. Ако не можете да измененията себе си, променете обстановката си

Ако сте на диета, по-лесно е да не купувате шоколад в супермаркета, в сравнение с да се въздържате да ядете всякога, когато отворите кухненския долап. Изследванията демонстрират, че хората, които са доста положителни в упражняването на силата на волята, в действителност се пробват да заобикалят обстановки, които ще я изискват. Така че изключително в дните, в които сте имали неприятен нощен сън, тактиките, които заобикалят изцяло нуждата от практикуване на силата на волята, могат да ви оказват помощ да бъдете по-продуктивни и да изпълнявате работните си задания по-лесно.

4. Гледайте занимателно видео

Положителните страсти могат да оказват помощ за възобновяване на умствената ни сила, защото противодействат на нездравословните резултати на негативните страсти. В скорошно изследване стана ясно, че гледането на занимателно видео денем може да понижи нездравословните психологични резултати от работните условия и по този метод да увеличи успеваемостта на чиновниците.

Така че в дните, когато не сте спали добре, може да намерите за потребно да се разсеете за малко, като гледате занимателно видео, когато почувствате, че умствената ви сила е ниска. Но внимавайте да не се пристрастите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР