Спомените могат да бъдат предавани на следващите поколения чрез генетични

...
Спомените могат да бъдат предавани на следващите поколения чрез генетични
Коментари Харесай

Спомените могат да се предават на следващите поколения чрез ДНК-то

Спомените могат да бъдат излъчени на идващите генерации посредством генетични " превключватели ", които разрешават хората да наследяват опита на своите прародители. Това са изводите от ново изследване, което е допустимо да изясни по какъв начин се развиват уплахите.

Дълго време учените смятаха, че спомените и усвоеният опит, които се натрупват с течение на живота, наложително се предават посредством учене и образование, както и посредством персонални прекарвания.

Ново проучване потвърждава обаче, че е допустимо някаква информация да се унаследява биологично посредством химични промени в ДНК-то.

Учени от Медицинския университет в Атланта са разкрили, че мишките могат да предават на потомството си информация за травматични или стресови прекарвания под формата да вземем за пример на боязън от избран мирис, написа Telegraph.

Тези заключения могат да оказват помощ в разкриването на аргументите за привидно ирационални уплахи и страхове - те просто може да се коренят в наследения опит от предшествениците ни.

Така да вземем за пример страхът от паяци у един човек може да се окаже наследствен предпазен механизъм, заложен в фамилните гени, след травматично прекарване с паяци на негов предходник.

Според учените по някакъв метод дадени преживявания съумяват да се трансферират в гените и по този начин да бъдат предадени на бъдещите генерации.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР