Споменете ли Свещения Граал, много хора веднага ще се сетят

...
Споменете ли Свещения Граал, много хора веднага ще се сетят
Коментари Харесай

Испанска катедрала твърди, че е дом на Свещения Граал, и може би е права

Споменете ли Свещения Граал, доста хора незабавно ще се сетят за " Монти Пайтън и Свещеният Граал ", само че в Испания има черква, която в действителност претендира, че е дом на Свещения Граал . В катедралата на Валенсия посетителите могат да видят светиня, за която се твърди, че е същинска.

В катедралата на Валенсия има и други забележителни реликви, както и творби на изкуството от епохата на Ренесанса. Посещението ѝ е едно от най-важните неща, които би трябвало да извършите, в случай че сте във Валенсия. В Испания се намира и катедралата в Севиля, която в миналото е била най-голямата в света, а през днешния ден в нея се намира гробът на Христофор Колумб. Но до момента в който преглеждат Валенсия, пътешествениците могат да се съсредоточат върху откриването на тайните на Свещения Граал.

The Cathedral in Valencia claims to have the Holy Grail (the cup used by Christ at the Last Supper). Whether it is or not is not important for it is not the cup that gives life, but rather what is on it for every time we receive Holy Communion we receive Jesus Christ Himself!
— Fr. Len Plazewski (@FrLen)
Какво съставлява Свещеният Граал?

Свещеният Граал (или Свещената Чаша) е загадъчната чаша, която Исус е употребявал на Тайната вечеря. Някои обичаи настояват, че тя има чудодейна лечебна мощ, а от време на време даже обезпечава безконечна младост. Свещеният Граал заема значимо място в английските артуриански предания. Свещеният Граал се е трансформирал в един от най-разпознаваемите знаци на християнството.

THE LAST SUPPER: Leonardo da Vinci's painting which was completed in 1498, depicts Jesus Christ's final meal with his disciples. A masterpiece of High Renaissance art, it's renowned for its striking realism and depth, showcasing da Vinci's genius.

Painted on a dining hall wall…
— notorious stuff (@notorious_stuff)
Историята споделя, че Йосиф от Ариматея е употребявал същата чаша, от която е пил Исус на Тайната вечеря, с цел да улови кръвта му при разпятието . Записано е, че Йосиф от Ариматея произлиза от гръцкия колониален град Кирена в днешна Либия.

Свещеният Граал или Свещената Чаша е обект на доста трудове и филми. Това е артефактът, който се търси във кино лентата от 1989 година " Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход " (филм, който трансформира йорданския град Петра в известна туристическа дестинация).

Наистина ли в испанската катедрала във Валенсия се намира Свещеният Граал?

Никой не знае къде се намира Свещеният Граал и дали въобще в миналото е съществувал.

The fate of the Holy Grail is unknown. Ownership has been attributed to various groups (including the Knights Templar). There are cups claimed to be the Grail in several churches like the Valencia cathedral.
— occultbot (@0ccultbot)
Въпреки това Би Би Си отбелязва, че артефактът в катедралата във Валенсия е с подобаващи размери, материал и история, с цел да бъде Свещеният Граал . Размерът и размерът му са подобаващи за обичайните еврейски чаши за кидуш от този интервал. Чашата кидуш е била чаша за благословия и е евентуално този вид чаши да са били употребявани по време на Тайната вечеря.

Чашата в катедралата се състои от две елементи - чаша, която е направена от червеникавокафяв камък ахат, който е подложен върху издълбан златен реликварий.

Катедралата твърди, че е събрана цялост от доказателства, които сочат, че това в действителност е единственият и несравним Свещен Граал.
Възраст: от II или I век прочие н. е.Място на генезис: Египет или Палестина
The first Holy Grail to be considered the real one is currently in Valencia, Spain, and it was even validated by two popes (John Paul II and Benedict XVI), who used it in official ceremonies.
— Untold Bibile Stories (@UnBibleStories)
Изследвания от 60-те години на ХХ век сочат, че чашата в действителност датира от II или I в. прочие н. е. и че произлиза от Древен Египет или Палестина (този тип ахат се среща единствено в този регион). Златният реликварий датира от XI в., което допуска, че той е бил почитана светиня за дълъг интервал от време.

Историята на чашата от катедралата във Валенсия е, че тя е взета от свети Марк (който е бил възпитаник на Петър), избягал от римската блокада на Йерусалим през 70 година от н. е. Той я занесъл в Рим и там тя станала владеене на първите папи. В последна сметка един от папите, папа Сикст II, го изпраща на предпазване в Испания, защото по това време в Рим не е било безвредно.

Това, което е по-добре документирано, е, че тя е употребена за отслужване на литургии от папа Йоан Павел II и папа Бенедикт XVI.

I attended public mass with Pope Benedict in Valencia in 2006. He used the Holy Grail chalice itself, which is kept in Valencia cathedral. It was probably the most surreal weekend of my life. So many snipers in my building!
— Caroline Barbie (@Writer_Caroline)
Посещение на катедралата във Валенсия и разглеждане на Свещения Граал

В наши дни Свещеният Граал в катедралата на Валенсия може да бъде забелязан от посетителите. Това не е единствената светиня, която катедралата твърди, че има от Исус. Тя твърди, че има и парче от същинския кръст и бодил от короната на Исус.

В катедралата се съхраняват и значими творби на изкуството от испанския Ренесанс, а в катедралния музей има произведения на Маела и Гоя. В катедралния музей са изложени до 90 творби от разнообразни стилове (готика, подем, маниер).

Самата катедрала е в готически жанр. Строежът на катедралата стартира през 1272 година Тя заема място, на което в миналото е имало римски храм, а по-късно и мавританска джамия.

Valencia cathedral ⛪️
— Rachel Rose (@RachElizRose)
Докато са там, посетителите могат да се изкачат на кулата Мигелете (207 стъпала) и да се насладят на панорамна панорама към града.

В Испания се намират и доста други хипотетични християнски реликви. Може би най-известната от тях е катедралата Сантяго де Компостела, в която се твърди, че е гробът на свети Яков.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР