Споменаването на България в контекста на последната мащабна операция срещу

...
Споменаването на България в контекста на последната мащабна операция срещу
Коментари Харесай

​Настъплението на калабрийската мафия в Европа

Споменаването на България в подтекста на последната огромна интервенция против калабрийската мафия има повече от едно измерение. Освен задържането на българска гражданка в Италия, акцията подсети за настъплението на Ндрангета към Източна Европа и прибалтийските републики.

Схемата на Ндрангета е идентична - и в Италия, и в чужбина. Незаконната активност се маскира зад законен бизнес, който изпира незаконните пари. Засега няма публична информация дали и по какъв начин се вписва в тази скица българката, сложена под домакински арест при вчерашната огромна акция против калабрийската мафия. Не се оповестява и дали арестуваната е записана за престъпни прояви в България.
Младен Маринов, министър на вътрешните работи: Колегите правят инспекция и сега, в който получим позволение от италианците, тъй като следствието е под контрола на италиански прокурор, тогава ще подаваме информация. Съжалявам, че няма по какъв начин да разкрием такава информация, тъй като съблюдаваме правилата на партньорството.
Това съдействие дава резултати, които удостоверяват упоритостите на Ндрангета да прониква на разнообразни равнища в бизнеса в разнообразни страни, в това число Румъния, Литва, България. Италиански издания обрисуват част от секторите, които през последните години са на прицела на мафията: туризъм, строителство, произвеждане на цигари. Цитират се източници от италианските спецслужби, които разкриват опити за изпиране на милиони евро в България посредством градеж на великански хотелски комплекс край язовир Батак и незаконно произвеждане на цигари в пловдивското село Труд.

След ареста на Николино Сарконе, шефа на клана „ Гранде Аракри " и на доближения му Алфонсо Дилета, планът им за хотел в България пропада. През юли тази година българските служители на реда щурмуваха фабриката и иззеха постройката и оборудването в село Труд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР