Споменава се, че Радев е в списъка от членове под

...
Споменава се, че Радев е в списъка от членове под
Коментари Харесай

Член ли е Румен Радев на масонската ложа „Слънце Ориент“ на Георг...

Споменава се, че Радев е в листата от членове под № 62. Ложата е записана като съдружие „ ЛОЖА СЛЪНЦЕ ОРИЕНТ – ПЛОВДИВ – т.е. неправителствена организация. Сдружение „ ЛОЖА СЛЪНЦЕ ОРИЕНТ – ПЛОВДИВ “, Булстат 115883315 ДОСИЕ – 21.04.2005 година

В същото сдружение-ложа, а може би Клуб по ползи, членуват и президентските съветници Николай Копринков и Пламен Узунов.

 

Сайтът „ Афера “ разгласява преди време фотоси от ръкополагането на Узунов като нов член. Ритуалът и явно по масонския правилник или правила.

Още през 2021 водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че Копринков управлява контрабандните канали.

 

Някои медии написаха, че през съветника са минали стотици милиони и все по нерегламентиран път, в случай че се изразим литературно.

 

По различен мотив Копринков разяснява, че стореното от Борисов и ГЕРБ като ръководство заслужава пожизнен затвор.

 

Нападките не са от през вчерашния ден. Те обаче се разрастват със скоростта на светлината, откогато ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски разгласи, че Президенството е „ една тъмна институция, цялостна с кеш “.

 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява разкритията, излезли в медиите за секретаря на президента Радев Николай Копринков: „ Не знам повече от това, което четем в обществени източници. Но тези, които приказват за „ гигантската корупция, чувалите с пари, Копринката, Сотир Ушев ” и така нататък – би трябвало да продължат. Ако спрат дотук, ще оставят доста въпросителни за какво го вършат. Ако продължат да приказват – би трябвало да се изнесат доказателства и органите да стартират да работят по тези въпроси. “ (Прокуратурата стартира.)

Тя добави, че през годините са се чували доста такива неща и е редно тези, които знаят повече или имат доказателства, да ги кажат: „ Аз си мисля, че господин Пеевски е добре осведомен човек, евентуално има и доказателства за това, което приказва. Не мисля, че другояче би тръгнал с такава офанзива. Така че да ги дава и да приказват - и Сарафов, и той ”.

 

Дали Радев е член на пловдивската ложа „ Слънце Ориент “, учредена от Георги Гергов? Има съществени причини в интерес на изказванията, че той в действителност членува в нея. Езиков разбор на посланията му разкрива безспорното въздействие на това участие в обществените му изяви.

 

Като доказателство медии сочат научния труд за българското масонство на проф. Величко Георгиев от  СУ “Св. Климент Охридски “ - „ Масонството в България “ (изд. „ Наука и изкуство “, 1986).  Оттам елементарно могат да се създадат съпоставения и аналогии. Постоянното споменаване от президента на думи като „ честен “, „ приятелство “ и „ светлина “ насочват към масонската лексика. „ Братството на почтените “ и „ Повече светлина “ са напълно масонски лозунги, които Радев постоянно употребява в речи и мнения на събития в общественото пространство.

 

Затова е значимо президентът да съобщи намерено дали е член или не е на сдружението на Георги Гергов, което в действителност е масонска ложа „ Слънце Ориент “. Защото „ съжителството “ там в компания на негови съветници, както и на крайните русофили Георги Първанов, Румен Петков, някогашни и сегашни ченгета, екскметове, партийни водачи и даже изтъкнати шоумени, прокурори (бившите към този момент Сотир Цацаров и Иван Гешев – по този начин се твърди) и други магистрати пораждат въпроси. Пораждат и тежки подозрения.

 

Защо имаме право да знаем истината? Защото във въпросната ложа членуват и са сдружени хора, които през годините са взели участие интензивно, вземат участие и през днешния ден в ръководството на България - освен очевидно, само че и подмолно, - а подозренията, че оттова се излъчват посланията на Кремъл и се обслужват съветски ползи са все по-сериозни. И основателни.

 

Огнян Стефанов

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР