Споменът за мистерия отпреди 35 години изплува в Италия. По

...
Споменът за мистерия отпреди 35 години изплува в Италия. По
Коментари Харесай

Открити тленни останки в Рим могат да разгадаят мистериозно изчезване от 1983 г.

Споменът за тайнственост отпреди 35 години изплува в Италия. По време на ремонт във ватиканската нунциатура в Рим бяха открити елементи от човешки кости. По случая стартира следствие. В италианските медии се появиха догатки, че тленните остатъци са на момиче, търсено от 1983-та година.

Емануела Орланди - нерешеният случай, който се свързва с Ватикана, с покушението против Йоан Павел Втори, с мафията и с доста пари. Емануела е щерка на ватикански чиновник. В края на юни1983-та след постоянния си урок по флейта 15-годишното момиче изчезва.

Откритите тленни остатъци на улица " По " в Рим още веднъж върнаха упованията, че случая ще бъде разгадан. Костите са били открити инцидентно, под пода на нунциатурата.

През годините имаше разнообразни догатки за изгубването на Емануела. Че тя е станала жертва на трафик с деца. Че е била похитена от мафията. Близките на момичето са получавали разнообразни позвънявания, в това число и с искане тя да бъде сменена за атентатора Али Агджа. Истинските похители, обаче, по този начин и не са се появили.
 © Българска телеграфна агенция
Родителите на Емануела не доживяха да схванат истината за щерка си. Брат ѝ, обаче, не стопира да я търси.
Пиетро Орланди, брат на Емануела Орланди (27.05.2012 г.): Какво ми е останало ли? Само споменът за Емануела, последният ден, в който тя напусна дома ни. Искам отново, колкото е допустимо по-скоро да видя усмивката ѝ.
Преди шест години, поради открити тленни остатъци по време на разкопки в Рим, още веднъж се заприказва за случая " Емануела ". ДНК пробите помрачиха упованията за завършек на случая. Година по-късно във Ватикана кореспонденти дочуха папа Франциск да споделя на брат ѝ - " Тя е в парадайса ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР