Спокойно, знам как да бия, така че да не личи.

...
Спокойно, знам как да бия, така че да не личи.
Коментари Харесай

Проговориха и други жертви на насилника, който преби украинка

" Спокойно, знам по какъв начин да удрям, тъй че да не проличава. Ще те вкарам в гипсово корито и ще " те лежа ". С този нож ще те разфасовам. " Това са единствено част от думите, които Орлин Гигов споделя на жертвите си, до момента в който ги бие.

Името му неотдавна влезе в медиите, когато преби жена от Украйна в столичния кв. " Хаджи Димитър " и я изхвърли в безпомощно положение на стълбите.

Две от предходните жертви на Гигов се свързаха с електронното издание OFFNews с молба да дадат публичност на историята им - с вярата, че ще получат правдивост. Такава търсят от години в битка с органите на реда и правосъдната система, само че уви, към този момент без триумф.

Мъжът принудител е на независимост и - както се потвърди - продължава да натрупа жертви в " актива " си.

Мила и Мария (имената са изменени по молба на жертвите) описаха за ужаса и за борбата, която водят в съда. След случая от началото на януари тази година, когато Гигов преби 40-годишната украинка, първите две жертви на мъжа се свързват посредством общ прочут.

По думите и на двете по време на побоите Орлин е бил под въздействието на опиати.

" Докато ме биеше, ми споделяше: " Спокойно, аз знам по какъв начин да удрям. Няма да ти проличава ", споделя тя през сълзи. След случая негови познати почнали да я увещават да не го съди, тъй като е служител на реда. " Но той отново е човек, без значение дали е служител на реда, или не. По време на побоя бях със строшен крайник, бях безпомощна ", споделя Мила.

Последната вечер, като се изключи че я пребил, потрошил жилището. Счупил преносимия компютър, телефоните, всичко. Когато задремал, жертвата съумяла да избяга. " При моя случай изхвърли преносимия компютър от четвъртия етаж ", прибавя Мария.

Държавата завежда дело, а седмица след случая с пребитата украинка Мария схваща, че делото е прекъснато. Същото става с производството против Гигов при Мила. И при двете дами телесните повреди са междинни - само че това не пречи на съда, Софийският областен съд, да приключи делата.

Така Мария завежда гражданско дело, Мила - също. Делата стават от частно-съдебен темперамент, а юристът на Гигов - Кристина Лялева оспорва виновността на клиента си.

Тук стартира институционалният парадокс. Шест пъти Софийският областен съд анулира съвещанието по делото. Днешното следващо планувано съвещание бе отсрочено, тъй като вещото лице е " пропуснало ", по негови думи, да отговори на един въпрос, и да съпостави показаните фотоси на Мила след побоя с флашка със същите фотоси.

Адвокатът на Гигов поисква авансово чуване на Мария, с цел да се откри дали има съображение за изказванията ѝ. И при двата случая юристът действа по един и същи метод - твърди, че двете дами са пребити от различен или са се самонаранили, само че упрекват Гигов.

" Няма такова нещо. Навсякъде в жилището е имало моя кръв. Криминолози са го описали. Има и очевидец, който за следващ път не се явява. Той е другар на Орлин, пред служителите на реда е разказал, че Орлин му е дал 50 лв., с цел да почисти кръвта, като му обяснил, че " сме се сбили ", описа Мила.

По думите на двете пострадали 47-годишният някогашен водач към Медицинска академия към Министерство на вътрешните работи не се явява на делата. Днес неговият юрист изясни, че " не се е обадила на подопечния си, тъй като още при започване на делата й споделил, че не желае да върви ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР