Спокойно и при засилени противоепидемични и охранителни мерки в Хасково

...
Спокойно и при засилени противоепидемични и охранителни мерки в Хасково
Коментари Харесай

Пристигнаха ли забавените машини за гласуване в Хасково

Спокойно и при засилени противоепидемични и охранителни ограничения в Хасково бяха получени бюлетините преди утрешния избор. Не такава обаче беше ситуацията с машините за гласоподаване. Забавяне с доставката на апаратите за гласоподаване имаше във всички 347 секции, в които на следващия ден в област Хасково ще може са се упражни машинен избор.

Представителите на секционните комисии в Хасково през днешния ден по авансово направен график пристигаха в общината, с цел да получат бюлетините и цялата нужна документи за парламентарния избор на следващия ден. Мнозина обаче останаха сюрпризирани, че ще им се наложи да почакат още няколко часа, с цел да получат и машините за гласоподаване.

Заради обстановката с доставката на машините доста от секциите няма да могат да затворят преди среднощ.

Не мога да ви кажа по кое време ще приключим и с последната машина, само че сутринта в 6, когато трябваше да завърши претоварването на машините в микробусите и тези микробуси да заминат за всички 11 маршрута, направени от компанията, бяха се явили единствено два микробуса, изясни Веселина Тенчева, ръководител на РИК – Хасково.

Проблемът в Хасково се оказа напълно логистичен – неналичието на задоволително транспортни средства за превозването на машините от складовата база до всяка изборна секция в региона.

Така доста от машините престояха с часове на тир паркинг отвън града.

Забавянето се получава, тъй като би трябвало да се раздават. Няма по какъв начин. Има доста региони и останаха, нямаше място, съобщи Красимир Профиров, представител на компанията за доставка на машините.

Проблемът с превоза в Хасково беше решен в късния следобяд.

В Пловдив доставката на машините за гласоподаване вървеше по проект и беше охранявана от полиция.

Повечето секции в региона към този момент са запечатани и подготвени за изборния ден.

В 455 секции ще се гласоподава машинно. Преди час доставиха 3 аварийни машини в районната комисия, които да останат тук като запаса, изясни Илиан Иванов, ръководител на РИК 17 – Пловдив.

Машинно гласоподаване на следващия ден ще има във всяка секции в страната, в която в изборните описи попадат повече от 300 души.

Автор: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР