Спокойно, без нужда от изчакване и без струпване на хора

...
Спокойно, без нужда от изчакване и без струпване на хора
Коментари Харесай

Без струпване на хора в първия ден с открити заседания във Варненския апелативен съд

Спокойно, без потребност от изчакване и без скупчване на хора мина първият ден с осъществяване на открити съвещания във Варненския апелативен съд. Всички гости на входа на Съдебната палата са проверявани от чиновниците на правосъдната защита за съществуване на персонални защитни средства и температура, оповестиха от институцията.

Въпреки, че сформира на Окръжния и Апелативния съд заседават по едно и също време в прилежащи зали, не се е следило скупчване на хора в изчакване на опашки в коридорите.

5 каузи в намерено съвещание са прегледани през днешния ден съдиите от Апелативен съд.
Изпълнителите на закона са провели съвещанията с персонални защитни средства и шлемове, останалите участници в процеса са изполвали маски и ръкавици. Банките са оборудвани с защитни загради. Разпитите на обвинени и подсъдими се организират посредством видеоконферентна връзка със следствения арест или пандиза.
„ Нямаше напор и пред администрацията. Едва няколко юристи се възползваха от правото си да се срещнат на място с материалите по делата си и направиха информации. Някои даже се бяха обадили авансово, с цел да създадат спогодба за съответен час.
Деловодителите в Гражданско, Търговско и Наказателно поделение насрочваха съвещания и администрираха каузи. Едновременно с това правосъдните чиновници съветваха юристи по телефона и посредством имейл. Целта е оптимално да се употребяват опциите за далечен достъп до правораздаване и да се заобикаля физически контакт “, оповестяват още от съда.

Съдебните секретари са изготвили протоколите от съвещания, отчетите на съдиите, взели участие в напредването на бумаги и подготовката за съвещания.
По одобрен график заран и следобяд се прави стерилизация в пространствата и коридорите на съда. Всички кабинети и пространства са снабдени с дезинфекциращи средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР