Спокойна е вече обстановката в Пловдив след проливния дъжд и

...
Спокойна е вече обстановката в Пловдив след проливния дъжд и
Коментари Харесай

Нормализира се обстановка в Пловдив след вчерашната буря

Спокойна е към този момент ситуацията в Пловдив след проливния дъжд и бурния вятър от късния следобяд през вчерашния ден.

Над 100 са сигналите, подадени на тел. 112., на които са се отзовали спешните екипи на пожарната. Сигналите са основно за наводнени изби, приземни етажи и дворове, както и за счепуни клони и паднали дървета.

Бурята е засегнала най - доста необятния център на града, откъдето са и множеството сигнали, посочи дежурният в пловдивската пожарна.

Няма потърпевши хора, нито нанесени материални вреди. Не са потърпевши и жителите на четириетажната сградана на ул. „ Павликенска " 4, чиито покрив беше съборен от вятъра. Хората не са евакуирани, няма и потърпевшо имущество.

Сградата остава с открити тавански пространства. И през днешния ден ще продължи премахването на парчета от покрива, които висят по клоните на дърветата. От пожарната са уведомили общинските служби за случая.

Над 170 са сигналите, получени в общината след проливния дъж. Гражданите са алармирали най-вече за паднали дървета и прекършени клони, които са нанесли вреди на колите, върху които са паднали.

Ситуацията е овладяна и до 22 часа последствията от бурята са премахнати, твърди дежурният в общинската администрация.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР