Спокоен съм от действията на президента. Той имаше много тежка

...
Спокоен съм от действията на президента. Той имаше много тежка
Коментари Харесай

Владислав Горанов зарадва пенсионерите с невероятна новина!

Спокоен съм от дейностите на президента. Той имаше доста тежка позиция дали да даде мандат на Гешев. Той си извърши конституционните функционалности и даде препоръка. Процедурата е разказана в Конституцията и Закона за правосъдната власт. До президента постоянно ще стигне един посочен от правосъдната власт. Не може да доближат 10.

Това съобщи в ефира на Нова телевизия финансовият министър Владислав Горанов, който се пошегува още първоначално, че ще приказва през днешния ден за бюджет, а не за пици, изполвайки остарялата метафора на някогашният си сътрудник Симеон Дянков.

"Според мен този парламентарен текст е небалансиран. Представете си, в случай че изпълнителната власт беше предложила претендент и той бе подсилен от Висш съдебен съвет. Какъв щеше да е дебатът тогава? Дали той няма да служи точно на нея? ", запита финансовият министър.

Според него партиите не би трябвало да разясняват избора на Иван Гешев.

Горанов се възхити на думите на Плевнелиев, който подлага на критика обстоятелството, че десните политически сили застанаха зад левия претендент на Българска социалистическа партия в София Мая Манолова: "Какъв би трябвало да си, с цел да загърбиш вижданията си? ", запита той.

"Кандидатът на ГЕРБ беше единственият, който можеше да победи Мая Манолова. Тези партии обаче в този момент към този момент не престават да настояват, че имат достоверно право да приказват за дясното и не регистрират действителностите ", счита Горанов.

" Явно Плевнелиев е добил по-реална визия за процесите в страната след напускането на президентския пост ", съобщи той.

"2020 година знаете, че имаме избори за Народно заседание, а на идната година за президент. Плевнелиев съобщи, че борбата не би трябвало да е сред двама генерали, а сред полезности. Не е казвал, че Борисов ще се кандидатира за президент. Не мога чисто софтуерно да си показва това да се случи ", сподели финансовият министър.

"В България локалните налози са извънредно ниски. Въпрос на политика е, дали обществото ще одобри по-високи налози. Където се заплащат по-големи такива, ще има по-добра инфраструктура. Законът е определил диапазони, само че огромна част от общините желаят да стоят в долния им край ", сподели той.

Според него кметовете би трябвало да преценяват каква политика ще водят.

"Намаляването на налозите е елементарно, само че в идващия миг да бъдат по този начин общителни да не се обръщат към държавното управление за пари за инфраструктура. Изкушението да разказваш приятни за ухото истории възпитава неверно българските жители. Те живеят с чувството, че съществуват безвъзмездни неща ", съобщи Горанов.

Финансовият министър разяснява и оферти бюджет за 2020 година:

"Ако погледнете приходите за идната година ще видите, че те нарастват. Хипотезата, че залагаме на по-ниски доходи, разчитайки на преизпълнение, е неоснователна. Ще съберем с близо 3,5 милиарда лв. идната година ", сподели той.

"Нито един лев преизпълнение на приходната част от бюджета не може да бъде изхарчен от държавното управление. То има опция по силата на закона да размества обособени разходни пера. Ако добре управляваме държавния дълг, можем спестените лихвени разноски да ги насочим към спомагателен трансфер примерно за добавки към пенсиите ", изясни финансовият министър.

"За Коледа ще има сигурно добавки за пенсионерите. Тази прогноза е устойчива. Изпълнението на бюджета към този миг демонстрира, че ще може да продължим тази традиция ", сподели Горанов.

"Пенсионният модел, през метода, по който е планувано в закона, планува нарастване. Няма по-добро предписание, по тази причина се назовава "златно швейцарско ". Увеличение може да има единствено при нарастване на приходите на работещите ", изясни той.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР