Споделяте ли често в акаунтите си в социалните мрежи сладки

...
Споделяте ли често в акаунтите си в социалните мрежи сладки
Коментари Харесай

Споделяте ли картинки и клипове с котенца и кученца?

Споделяте ли постоянно в сметките си в обществените мрежи сладки котенца, пеещи кучета или боричкащи се панди, или новородени бебчета с плетени шапчици? Дори и да не сте абонирани за страниците, откъдето споделяте, които генерират сходно наличие, вие сте част от един културен феномен, наименуван „ стопанска система на умилението ". През 2014 година медийният откривател Джеймс Мийз дефинира процеса на основаване и разпространяване на генерирано от потребителите наличие, включващо обекти (животни, бебета, растения, предмети и т.н.), които наподобяват сладки.
Учени от университета Конкордия в Канада изследвали характерен, само че значим сегмент от „ стопанската система на умилението ", в който циркулира наличие с домашни любимци. Станало ясно, че някои сметки на домашни любимци имат повече почитатели, в сравнение с политици и звезди, да вземем за пример кученцето Джиф Пом (9,9 милиона абонати), котката Нала (4,3 милиона), Мопсът Дъг (3,9 милиона) и лисичката Juniper (3 милиона).


Защо сладкото наличие е „ вирусно "?

1. Изграждане на взаимоотношения. Прекрасното наличие се споделя, тъй като предава близко и разбираемо преживяване за тези, които го ценят. Контентът е знак за грижа и непосредственост в една връзка. Ако вашият другар обича котки, вие не пропускате опцията да го зарадвате с ново занимателно видео с присъединяване на тези сладурковци.
2. Стремеж към бъдещето. Учените дават образец с момиче, което възнамерява да си вземе куче, когато се реалокира в нова къща. Затова тя следва сметки, които отразяват реализацията на нейните фантазии.
3. Заместване на междувидовата връзка. Сладкото наличие удовлетворява потребителите, тъй като им разрешава да взаимодействат с животните от разстояние, без да се постанова да отделят запаси за грижа за тях.

Този нараснал интерес към умилителното може да се употребява

Сладкото наличие може да служи на нечия идея и да бъде сътрудник на смяната. Който го основава или прави оценка, може да споделя наличието, с цел да увеличи осведомеността за даден случай или да промени мнението на други хора. Например, един респондент в изследването поддържа акаунт за своя домакински любимец-патица. Тя е показана като отзивчива, любяща и притежаваща неповторим темперамент, тъкмо като всеки обичаен домакински любим. Целта на „ патешкия " акаунт е да образова почитателите за заплахите от дискриминирането на типовете и да се застъпва за общуване с всички животни без свирепост.
Веднага се сещам за образеца на ДТЕК (най-големият частен вложител в енергийната промишленост в Украйна), който започва плана „ Лелеченки ". През миналата година компанията разгласява в обществените мрежи информация по какъв начин оказва помощ на белите щъркели, които обичат да свиват гнездата си върху електрически стълбове. Поради токови удари птиците постоянно умират и компанията, дружно с орнитолози, почнали да конфигурират специфични изолирани платформи. И в обществените мрежи бяха оповестени десетки славни истории за избавени щъркелови фамилии в отдалечени кътчета на Украйна.
Тук, несъмнено, играе роля и подобен фактор като обществената отговорност на бизнеса. Но самият факт: добротата и нежността е език, понятен за всички и може да се употребява за пренасочване на вниманието към вашия бизнес и предаване на вашите послания към обществото.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР