Споделянето на управлението на финансите никога не е лесно. Причината

...
Споделянето на управлението на финансите никога не е лесно. Причината
Коментари Харесай

9 финансови съвета, когато партньорът харчи през пръсти

Споделянето на ръководството на финансите в никакъв случай не е елементарно.

Причината за това е, че става дума за двама души, които са неповторими сами по себе си.

Имат своите разбирания, построени привички, практики и други

Ако сътрудникът в живота ви е благоразположен към харчене през просото, какво да извършите?

На този въпрос ще дадем отговор. По-точно, 9 основни съвета, благодарение на които ще поставите финансите под надзор и ще удържите доверието в двойката.

1. Общувайте намерено и почтено

Най-важната съставна част при споделените финанси е връзката с другия човек. Здравословните връзки се основават на доверие и почтеност. Затова точно по този метод разговаряйте и на тематика пари.

Важно е да останете уважителни към другия. Това, че има разнообразни разбирания от вас за парите, не значи, че не може да имате споделени финанси.

2. Обсъдете финансовия въпрос на по-ранен стадий в връзките си

Ранното разяснение на финансовото състояние на всеки сътрудник в двойката е концепция, която не трябва да отбягвате заради някакви запаси, написа clevergirlfinance.com.

Разбира се, в самото начало може да не получите цялата информация, от която имате потребност. Постепенно обаче ще запълвате пропуските в общата картина.

С укрепването на връзката въпросите ще стават по-сериозни. Ще се наложи да поговорите на тематики, като отговорности, харчене, запаметяващи се истории за пари, които са изиграли роля в израстването ви и други

Включването на финансовия въпрос в нормалните диалози ще спомогне за доближаването ви.

3. Погледнете по-надълбоко във финансите на другия

След като към този момент имате построен табиет да обсъждате финансовите въпроси, евентуално ви идват мислено хрумвания да започнете да споделяте финансите си. Преди да го извършите, проучете материята в дълбочина.

Внимателно проучете насъбраните отговорности по заеми, доходи, разноски и други

Ако сътрудникът има насъбрани задължения, поговорете за тях

Поговорете намерено за задълженията и на двама ви. Те може да се дължат на изтеглен заем, студентски заем или друго. Споделете по какъв начин се справяте с изплащането им.

Така ще опознаете по какъв начин се справяте с тази отговорност.

Споделете какви доходи имате

Приходите са друга значима информация, до която би трябвало да имате достъп. По всяка възможност от връзката си с колегата знаете почти какви финанси има разполагаем. Добре е обаче да обсъдите тематиката съответно. Трябва да знаете кой какъв брой пари получава на месечна база.

Освен това не е неприятно да поговорите за възможни проекти по смяна на работата, израстване в кариерната стълбица или пък друго.

Трябва да знаете какво е финансовото ви положение

Приходи, задължения … има и една друга тематика - финансово положение. Това е друга мерна единица, която е от основно значение. Така ще знаете кой в каква позиция се намира, преди финансово да се обвържете.

4. Споделете философията си за парите

Важно е да познавате философията за парите на другия. Това е част от неговата персона. Условно хората се разделят на харчещи и спестяващи.

В единия случай сътрудникът ви е от вида “харчещ”, а вие сте от другия - “стестяващия”. Важно е да разберете гледната му точка. Опитайте се да не приемате за даденост, че щом някой харчи, значи това е неприятно.

Един от методите да си обясните държанието на харчещия е като разберете, че той е по-фокусиран върху сегашния миг, в сравнение с върху бъдещето. Предпочита да купи билети за концерт или да задели пари за специфична почивка.

За човек, който избира да е по-спестовен, няма да е мъчно да намерите баланс. Всъщност, сътрудникът ви може да ви даде логичен отговор в миг, когато съжалявате, че сте похарчили пари за нещо.

5. Насрочете дати, на които да обсъждате финансовите си каузи

За доста двойки насрочването на избрана дата за финансови въпроси е съществено предизвикателство. Независимо какъв бюджетен проект сте съставили, значимо е да имате постоянни диалози по тематиката.

6. Потърсете професионален съвет за общото ръководство на финансите ви

Ако не намирате метод към финансовите си каузи, не се колебайте да потърсите помощта на специалист.

7. Споделете и поставете общи финансови цели

Разговаряйки и обменяйки хрумвания, не подминавайте сърцевината на тематиката. Това са вашите общи финансови цели. Искате ли да купите къща? Да отидете на странствуване за година? Да оставите солидна сума в завещание на децата си?

Трябва да говорите за тези цели осъзнато и намерено.

8. Вземете решение кой е най-хубавият метод да управлявате споделените си финанси

След като сте наясно с финансите на другия, би трябвало да решите по какъв начин ще ги споделите. Не всяко семейство споделя всеки лев. Затова се спрете на решение, което удовлетворява и двама ви.

9. Защитете себе си, когато споделяте финансите си

Изясняването на философията за парите, насъбраните задължения, месечните доходи и навиците за харчене не е задоволително. Колкото и да желаете да действате взаимно, би трябвало да отбраните самите себе си.

Дори и в най-здравословната връзка може да се откри мотив за съкрушително финансово срутване.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР