Споделянето на новини и съдържание през социалните мрежи е ключов

...
Споделянето на новини и съдържание през социалните мрежи е ключов
Коментари Харесай

Хората споделят с 50% по-малко в социалните мрежи

Споделянето на вести и наличие през обществените мрежи е основен детайл от активността на потребителите в тях. Или най-малко по този начин споделят самите обществени мрежи. Проучване на анализаторската компания BuzzSumo обаче демонстрира много по-различна реалност със доста понижаване на шерването, оповестява уеб сайтът NiemanLab, част от мрежата на фондация Nieman към Харвардския университет.
Резултатите на BuzzSumo демонстрират, че от 2015 година насам така наречен обществено шерване на вести е спаднало с 50%. Анализът е изработен въз основата на 100 млн. публикации.

През 2015 година една обява е получавала приблизително по 8 споделяния в обществените мрежи. През 2018 година това число пада на 4 споделяния. Само 5% от всички изявления получават повече от 343 споделяния.

Според BuzzSumo има няколко аргументи за тази смяна в държанието на потребителите. От една страна има доста по-голяма конкуренция и повече наличие. Освен това някои тематики се покриват прекомерно обширно, да вземем за пример Bitcoin. Многото изявления за криптовалутата водят до растеж на публикациите, само че и понижаване на междинния брой споделяния.

Друга оригиналност е, че хората стартират да си споделят повече персонално през имейл и чат приложения. Така броят на споделянията в профилите им също понижава. Накрая идват и измененията на Фейсбук през последните седмици, които особено имаха за цел да лимитират новините.

Проучването на BuzzSumo открива и друга наклонност. След като известно време Фейсбук водеше като източник на входящ трафик за уеб страниците, от лятото на предходната година още веднъж уеб страниците на Гугъл са водещ източник на трафик. Към февуари 2018 година те даже водят до уеб страниците двойно повече трафик по отношение на Фейсбук.

Според BuzzSumo въпреки всичко има и уеб сайтове, които означават растеж на споделянията си. Това са най-много огромните и обичайни медии, както и тези, които са построили стабилен бранд. По-малките медии и нишовите издания обаче ще би трябвало да се постараят повече с качеството и оптимизацията за търсачки, тъй като хората желаят да споделят обществено качествени материали от доверени източници, споделят още анализаторите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР