Споделяме един мост между двата наши народа, българските евреи са

...
Споделяме един мост между двата наши народа, българските евреи са
Коментари Харесай

Бойко Борисов в Израел: Споделяме един мост

Споделяме един мост сред двата наши народа, българските евреи са съдействали извънредно доста за Израел. Това съобщи министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху на взаимен брифинг с Бойко Борисов в Йерусалим преди тяхната работна среща.

"Ние в никакъв случай няма да забравим по какъв начин хората от България са лягали върху релсите, с цел да предотвратят депортирането на евреите си ", сподели министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху.

"И през днешния ден взимаме сложни решения, само че тогава е било доста по-трудно ", сподели българският министър-председател Бойко Борисов. И добави по какъв начин показал на другите в делегацията своя другар Нетаняху като "глобален гений ", който е бил първо с президента Тръмп и по-късно на Парада на успеха в Москва с президента Путин.

Не знам дали знаете, само че нашите военни водачи – и български, и израелски, организират взаимни тренировки, които са извънредно потребни, добави Бойко Борисов. Той изрази вяра за задълбочаване на партньорството сред България и Израел в разнообразни области.

От своя страна Бойко Борисов добави, че нашите народи работят за положителното на международния мир. С Нетаняху ще обсъждаме дали не може да създадем взаимно произвеждане в региона на защитата, изключително фокусирани ще сме върху дроновете, заяви българският министър председател.

Постигнали сме извънредно доста откогато за първи път се запознахме преди доста години в Тел Авив. Личното ни другарство е отражение на другарството, което съществува сред нашите две страни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР