Споделям с вас тази история, защото е важна и е

...
Споделям с вас тази история, защото е важна и е
Коментари Харесай

84-годишна оцеля 10 дни на полето

Споделям с вас тази история, тъй като е значима и е с прекрасен край, сподели представителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов. А ние му благодарим, тъй като положителните вести в действителност не са толкоз чести, колкото ни се желае..

На 3 октомври тази година в РУ-Септември е получен сигнал от 63-годишна жена от същия град. Разтревожена тя съобщила, че майка и Цвета Боерикова – 84 години е в неопределеност. Възрастната жена е напуснала дома си и не се е прибрала. По данните на дъщерята пенсионерката страдала от деменция и елементарно се дезориентирала. Криминалисти от Районното ръководство неотложно оповестили дамата за локално търсене и с нейното изложение били осведомени дежурните автопатрули, полицейските и младши-полицейските инспектори. След няколко дни безрезултатно търсене служителите на реда и най-много околните почнали напълно основателно да се приетсняват. Ето тук обаче се намесва и невидимата ръка на Съдбата, която е решила да възнагради усърдността на търсещите. На 13 октомври /събота/ 55-годишен мъж от прилежащото село Варвара решил да отиде в землището на селото, с цел да нагледа конете си, които пуснал на паша. Съвсем ненадейно посред полето той дочул едвам осезаем женски глас. Човекът работил бързо, разтършувал се и разкрил баба Цвета паднала в една вада посред гъсти шубраци малини, къпини и шипки. Но по значимото е положително общо положение и без заплаха за живота макар съвсем 10 денонощия престой навън. Той се обадил на телефона за незабавни повиквания, на мястото са се отзовали полицейски екипи и кола за спешна помощ на «Спешна помощ». Старицата е превозена за обзор в болничното заведение, а малко по-късно е предадена назад на околните си.

Ръководството на Районното ръководство в Септември изрича сърдечната си признателност към господин Илко Петракиев – 55г. от Варвара, който е имал шанса да открие изгубилата се бабичка, работил е бързо и напълно по човешки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР